Merhaba. İşlemcim ve ekran kartım arızalıydı ikisi de sıfırı ile değiştirildi. Fakat hâlâ oyunlarda FPS drop anlık takılma yaşıyorum. Özellikle Valorant'ta. Windows 10 kullanıyorum, BIOS güncel. Ekran kartı sürümüm 576.88
Kullanımlar oyundan oyuna değişir hikaye tabanlı oyunlarda zaten GPU tam yükte kullanıyor buna rağmen anlık takılma yaşıyorum Valorant işlemci ağırlıklı bir oyun son 2 aydır takılma yaşıyorum. Şu an da format atıyorum ekran kartımı ve işlemcimi yeni taktım belki de bundan kaynaklı olabilir Afterburner değerleri paylaşacağım.
@user44, hocam islemciniz çok güçlü olmasa bile ben öyle ciddi bir darboğaz olacağını düşünmüyorum. Sorunun ne olduğunu anlamak için Nvidia denetim masasından dsr özelliğini aktif edip 1440p yada 2160p upscale edin. 4K ya da 1440P ayarla ultra grafikle oyun testi yapın eğer gpu kullanımı düşerse yine takılma olursa o zaman donanımsal bir sorun vardır.
@user44, hocam islemciniz çok güçlü olmasa bile ben öyle ciddi bir darboğaz olacağını düşünmüyorum. Sorunun ne olduğunu anlamak için NVIDIA Denetim Masası'ndan DSR özelliğini aktif edip 1440P'ya da 2160p upscale edin. 4K ya da 1440p ayarla Ultra grafikle oyun testi yapın eğer GPU kullanımı düşerse yine takılma olursa o zaman donanımsal bir sorun vardır.
Hocam darboğaz yok zaten işin aslı 2 aydır falan Valorant'ta drop yaşıyordum bütün oyunlarda FPS'im birden düşmüştü. İşlemcim bozukmuş bugün elime yenisi ulaştı. Ekran kartımıda 5060 Ti'a yükseltmiştim fakat oda bozuk çıktı servisten yenisi geldi elime bugün sistemi topladım artık sorun yaşamam diye düşünüyordum ki durum hala aynı Valorant hiç değişmedi 300-500 FPS alsam bile anlık takılma oluyor özellik takımlı ölüm maçında SSD ve güç kaynağım hariç bütün parçalar değişti sorunun ne olduğunu hala anlayamadım.
Hocam darboğaz yok zaten işin aslı 2 aydır falan Valorant'ta drop yaşıyordum bütün oyunlarda FPS'im birden düşmüştü. İşlemcim bozukmuş bugün elime yenisi ulaştı. Ekran kartımıda 5060 Ti'a yükseltmiştim fakat oda bozuk çıktı servisten yenisi geldi elime bugün sistemi topladım artık sorun yaşamam diye düşünüyordum ki durum hala aynı Valorant hiç değişmedi 300-500 FPS alsam bile anlık takılma oluyor özellik takımlı ölüm maçında SSD ve güç kaynağım hariç bütün parçalar değişti sorunun ne olduğunu hala anlayamadım.
SSD ve güç kaynağını değiştirdikten sonra büyük ihtimal sorun çözülür ama yine düzelmez ise daha para harcamayın. Büyük ihtimal elektrik tesisatınızda bir sorun var. Yav bende bak hatta konu açtım ona bir bak senin sorunlarına benzer sorunlar yaşıyorum. İlk kasanın tüm parçalarını sabırla değişmeme rağmen düzelmedi. Sonra bende kasadaki tüm parçaları satıp yeni bir PC aldım ama yine aynı sorun ne aptal bir durum yani dalga geçmek için demiyorum ama açıklayamıyorum ya.