Ryzen 5 5600 ve RTX 5060 Ti sistemde oyunlarda düşük FPS sorunu

Hocam takılma drop gibi mi zaman durmuş gibi mi oluyor? Vsync/Gsync açık mı? Bir de PSU zayıf kalıyor olabilir.

Drop yaşıyorum PSU'yu test etmek için OCCT Power test atıyorum sorunsuz gözüküyor ekran kartı zaten Max 150 watt işlemci 80 watt diyelim hayli hayli yetiyor PSU.
Vsync gsync kapalı.

@user44, PSU ve SSD değiştirecek misiniz ? Hani değişmeyen 2 parça kaldı demiştiniz ya.

Sorunun yüzde yüz onlar olduğunu bilsem değiştireyim ama değiştirip yine hüsrana uğramak istemiyorum.
Yazılımsal her şeyi yapmışsınız. Geriye yapacağınız tek şey bu kalmış.

Drop yaşıyorum PSU'yu test etmek için OCCT Power test atıyorum sorunsuz gözüküyor ekran kartı zaten Max 150 watt işlemci 80 watt diyelim hayli hayli yetiyor PSU.
Vsync gsync kapalı.
Vsync/Gsync açmayı dener misiniz?

Yazılımsal her şeyi yapmışsınız. Geriye yapacağınız tek şey bu kalmış.

Aklımı kurcayalan iki şey RAM'lerin Hikvision olması ve uyumsuzluk yapması çok düşük bir ihtimal olsa da bir de AGI SSD ondan şüpheleniyorum ama dediğim gibi değiştirsem kesin çözülecek mi bilmiyorum benimle aynı sisteme sahip bir arkadaş Last of Us ve Valorant'ta drop yaşadığını belirtmişti.

Vsync/Gsync açmayı dener misiniz?

Faydası yok hocam o kadar basit bir sorun gibi gelmiyor bana.

Hocam baya şanssızsınız sanırım. Benim tavsiyem fpsinizi monitör hertz değerinize göre limitleyin. 240 hz monitörde 1000 fps de alsan 300 de alsan 240 göreceksin. Fazla fps gereksiz yorar.
Fps oyunlarında bu yapılmamalı. Gecikme değeri artar.

FPS düşmesi anlık takılma yaşıyorum demişsiniz. Şimdi FPS mi çakılıyor anlık yere yoksa oyun mu takılıyor. Oyun takılıyor ise SSD'den başlayalım. Sıcaklık, sağlık ve okuma yazma değerlerini kontrol edin. FPS düşüyorsa anlık Afterburner ile değerlere bakın o an neyin kullanımı dibe vuruyor.

FPS'te büyük bir kayıp yaşamıyorum oyun takılıyor saniyelik göz kırpmak gibi en bariz Valorant'ta fark ediyorum çünkü grafik açıyorum her takıldığında o grafikteki çizgiler yükseliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…