Ryzen 5 5600 ve RTX 5060 Ti sistemde oyunlarda düşük FPS sorunu

FPS'te büyük bir kayıp yaşamıyorum oyun takılıyor saniyelik göz kırpmak gibi en bariz Valorant'ta fark ediyorum çünkü grafik açıyorum her takıldığında o grafikteki çizgiler yükseliyor.
Sorun ramlerde olabilir mi acaba?

FPS'te büyük bir kayıp yaşamıyorum oyun takılıyor saniyelik göz kırpmak gibi en bariz Valorant'ta fark ediyorum çünkü grafik açıyorum her takıldığında o grafikteki çizgiler yükseliyor.

FPS'de sorun yoksa SSD'den gidelim. CrystalDiskMark ve info ile okuma yazma değerleri ve yük altındaki sıcaklığını(özellikle bu) kontrol edebilir misiniz? Ayrıca ek bir öneri farklı driverda deneyebilirsiniz ekran kartı bazında. Çok klişe yöntemdir ancak bazen işe yarar.

PSU ve SSD hariç tüm parçası değiştirilmiş.

Evet ama değiştirdiğimden beri sorunu yaşıyorum çok karmaşık bir durum neredeyse bütün driverları denemiştim fakat o zaman ki 5060 Ti bozuktu yenisi bugün elime ulaştı sadece 576.88 kurdum.

Tabii kontrol edeyim yük altında ki sıcaklığa bakmak için ne yapayım Valorant oynarken bakabilirim veya başka nasıl ısınır ? okuma yazma hızlarımda en son ölçtüğümde kayıp yoktu 2100 MB okuma 1600 MB yazma.

Mark çalıştırırken yanında infoyuda açıyordum ben. Sıcaklığa tıklayınca da güncelliyordu veriyi.

Mark çalıştırırken yanında infoyuda açıyordum ben. Sıcaklığa tıklayınca da güncelliyordu veriyi.
Sonuçları atacağım.

Değişmiş olması sorunsuz olması demek değil.

XMP aktif kullanıyorum ReSize BAR kapalı-açık denedim sonuç aynı Core Performance Boost açık anakartım throttle yapmıyor termal macunuda dün sürdüm yani aklıma başka bir şey gelmiyor 5600 ile 5060 Ti dengesiz oluyor olabilir bir ihtimal SSD bozulmuş olabilir RAM'ler belki sorun çıkartıyor veya son seçenecek driver problemi olabilir. Bu kadar ihtimali tek tek deneme şansım yok yani farklı bir ram lazım farklı bir ekran kartı lazım ki sorunu anlayabileyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…