Ryzen 5 5600 ve RTX 5060 Ti sistemde oyunlarda düşük FPS sorunu

Sorunu çözebildin mi dostum?

Belki inanmayacaksınız ama iki defa sıfır açtığım Palit RTX 5060 Ti bozuk çıktı.
Birinci kart NVIDIA kaynaklı GPU bozuktu. İkinci kart ise Palit kaynaklı güç yönetim çipi bozuktu bunu tamir etti servis.
Oyun testi yaparak sorunsuz deyip gönderdiler. Şu anda FPS oyunlarında hala stutter yaşıyorum. Valorant PUBG Fortnite rematch test ettiklerim ve en bariz olanlar bunlar. FPS türünden Apex Legends sorunsuz çalıştı. İşin garip tarafına gelecek olursak hikayeli oyunlarda sorunsuz çalışıyor sistemim. RDR 2 de denedim ve sorunsuz oynuyorum. Bu durumdan da yaptığım çıkarım SSD'min arızalı olması. işlemci anakart ram değiştirdim fayda yok. Son çare olarak yeni SSD aldım onu test ettiğimde durumu yazacağım. Bu da işe yaramaz ise yeni almadığım tek donanım PSU kaldı.

Ekran kartına çok odaklanılmış fakat RAM ve ekran kartı birlikte sorun yaratıyor olabilir. Geçmiş zaman, kısaca kendi sürecimden bahsedeyim; sorunlu bir ekran kartım vardı, düzgün çalıştığını bildiğim başka bir ekran kartını taktığımda sistem hâlâ stuttering sorunu yaşatıyordu. 5600 MHz CL36 RAM'i çıkarıp 6000 MHz CL30 RAM'i taktığımda tekleme gözle görülür oranda ortadan kalkmıştı. Tabii ki bu testi arkadaşım sayesinde yapabilmiştim. Aksi hâlde sürekli yeni şeyler alıp deneme yanılma yapmaya kimsenin bütçesi yetmez. Zaten bu kadar uzun süre stuttering yaşayan kişilerde sorun genellikle donanımsal çıkıyor. Ben de senin gibi bir iki ay kadar temiz kurulumun, ince ayarların dibine vurmuştum; hiçbiri fayda etmemişti.

Bu arada ben de 5060 Ti kullanıyorum, bende de frame pacing tarzı görüntü bozulması sorunu devam ediyor. Bazı oyunlarda FPS Cap ve V-Sync işe yarıyor ama genel olarak bir çözüm bulabilmiş değilim. Baktığında iki monitör, bir RAM, bir ekran kartı değiştirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…