Bilemedim. Ayrıca ben daha çok AMD'ye yatkın biriyim. İntel işlemci hiç kullanmadım. NVIDIA ve AMD ikilisinin birbiriyle uyumunu daha çok seviyorum. Konfor alanından çıkmak istemiyorum. Ayrıca dediğim gibi, anakartımı değişirsem bu sefer bir sürü şeyle uğraşmam gerekecek. Benim belleklerde OC'li, gel birde onlarla uğraş. Yani aslında konuda herhangi bir intel işlemciyi seçenek olarak değerlendirmememin bir sürü nedeni var. 5800x3d daha uygun olur diye düşünüyorum. 5800x3d'nin TDP'si 105W iken diğerinin 250W. OC yapınca ne olacağını düşünemiyorum. Eğer bellek fiyatları 10 binden değilde 5 binden falan başlasaydı DDR5 geçmeyi düşünebilirdim çünkü hem anakart, hem bellek hemde üstüne güzel bir işlemci için bütçem yeterdi. Lakin ikinci elinin bile 10 binden başladığı bu zamanlarda mümkün değil bu bütçede DDR5 geçebilmem. AM4'te iyiyim, anakartımın desteklediği güçlü bir işlemciye geçip, belki daha sonrasında 5070 Ti (ya da Super, eğer çıkarsa) ya da 6070 gibi bir ekran kartı düşünebilirim.