Tinkerbell

Uzman
İşlemcimin sıcaklığı 60 dereceyi geçmemesine rağmen Warzone oynarken işlemci frekansım 4.2-4.0 civarlarında takılıyor.
Frekans değerimi 4.65GHz'ye sabitlemek için ne yapmam gerekiyor?
B450 Tomahawk Max anakarta sahibim.

Tüm çekirdeklerin 4,5 GHz üstünde kalması için ciddi bir ayar yapılması lazım, her çekirdeğe uygun - Core voltaj verilerek serin çalıştırman, sonra maksimum gücü 90 watt civarına çıkarman, ayrıca PBO da açman lazım. Bayağı uğraşırsan yaparsın, ben oyunlarda hep 4500MHz 4600MHz oynuyorum.

Valorant gibi basit bir oyunda 4.65 sabit çalışıyor ama Warzone da FPS'im 120-150 arası olmasına rağmen frekans kesiyor.
Ryzen Master üzerinden 1.35 voltaj verip 1 ve 2.çekirdeğe 4.65 dayasam nasıl olur?

Valorant gibi basit bir oyunda 4.65 sabit çalışıyor ama Warzone da FPS'im 120-150 arası olmasına rağmen frekans kesiyor.
Her oyunun veya uygulamanin islemciyi kullanis bicimi farklidir. Kimisi frekansa onem verir, kimisi cekirdek sayisina, kimisi tekli cekirdege. Competitive oyunlar, CPU ve GPU'yu dogru duzgun kullanmaz, sacma sapan bir calisma yontemleri vardir ama temel olarak competitive oyunlarda CPU'nun etkisi buyuktur.
Ryzen Master üzerinden 1.35 voltaj verip 1 ve 2.çekirdeğe 4.65 dayasam nasıl olur?
Kafana gore ezber is yapma dostum. Overclock oyle bir sey degil.

Aslında frekans kısmasında beni tribe sokan durum tam olarak şu; AMD CAS latency muhabbetini bilirsin belki, 70ns altına düşürdün mü daha iyi performans veriyor. İşlemci frekansım 4.65 de iken menüde CAS latency testi yaptığımda 64 ns alıyorum. Test etmek için işlemci frekansı düşürdüğüm zaman, CAS latency değeri buna bağlı olarak 70 ns ye dayanıyor. Oyunda da fark ettim biraz önce, 4.0-4.2 değerlerindeyken akıcılığı çok etkiledi oyununda.