Tinkerbell
Uzman
RX 6800, %90-99 arasında kullanımı oluyor.
İyi bir soğutucunuz varsa PBO kapatın tüm çekirdekleri 4600MHz ayarlayın voltajı otomatikte bırakın bakın keyfinize. 4.6GHz bile alamayacaksanız neden X serisi işlemci alasınız ki, basit OC ile dahi 4800-5000 MHz sabit çalışabilen bir işlemci kendisi.İşlemcimin sıcaklığı 60 dereceyi geçmemesine rağmen Warzone oynarken işlemci frekansım 4.2-4.0 civarlarında takılıyor.
Frekans değerimi 4.65GHz'ye sabitlemek için ne yapmam gerekiyor?
B450 Tomahawk Max anakarta sahibim.
İyi bir soğutucunuz varsa PBO kapatın tüm çekirdekleri 4600MHz ayarlayın voltajı otomatikte bırakın bakın keyfinize. 4.6GHz bile alamayacaksanız neden X serisi işlemci alasınız ki, basit OC ile dahi 4800-5000 MHz sabit çalışabilen bir işlemci kendisi.
Anlıyorum hocam ama ben deneyime dayalı konuşuyorum. Tecrübe ettiyseniz tekrar etmenizi, etmediyseniz deneyiminiz olmayan konularda bu kadar emin olmamanızı tavsiye ederim. İyi forumlar.İlk olarak PBO veya CPB kapatmak gereksiz çünkü statik OC yapılırsa zaten kendi devre dışı kalıyor.
Voltajı otomatikte bırakmak her işlemcide kararlı sonuç vermez.
4800-5000 MHz diyerek uçmuşsunuz, 4800 MHz görebilen pek yok ve silikon iyi olsa bile 5000 MHz için aşırı yüksek voltaj gereklidir.
Sonuç olarak dediğiniz her şey yanıltıcı. Tavsiye verirken biraz araştırma yapabilirsiniz. Rica ederim.![]()
Anlıyorum hocam ama ben deneyime dayalı konuşuyorum. Tecrübe ettiyseniz tekrar etmenizi, etmediyseniz deneyiminiz olmayan konularda bu kadar emin olmamanızı tavsiye ederim. İyi Sosyaller.
İyi bir soğutucunuz varsa PBO kapatın tüm çekirdekleri 4600MHz ayarlayın voltajı otomatikte bırakın bakın keyfinize. 4.6GHz bile alamayacaksanız neden X serisi işlemci alasınız ki, basit OC ile dahi 4800-5000 MHz sabit çalışabilen bir işlemci kendisi.
Sonuç olarak 4.6 civarında rahatça çalışıyor hocam aynı şeyi söylüyorsunuz.Benim 5600X kendi başına 4700 üstüne çıkamıyor, 4800'e çok zor çıkardım, 4850 denediğimde mavi ekran yiyorum. O kadar kolay değil her işlemcide o iş.