Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Reinhard

Üyecik
Merhabalar, ben MSI X-570A Pro Anakartına sahibim, BIOS güncellemek isterken yanlış sürüm indirip BIOS'u 2022 BIOS güncellemesinden, 2020 BIOS güncellemesine yüklemiş bulundum. Güncelleme tamamlandı, hata vermedi; BIOS güncellendikten sonra ekrana görüntü gelmedi. Bilgisayar açılınca çalışıyor, klavyeye ışık gelmiyor. Benim korkum şu; işlemcim Ryzen 5 5600X, downgrade sonrası işlemci desteği silinmiş olabilir ve bundan dolayı görüntü alamıyor olabilirim, anakartta da işlemci hata ışığı yanıyor. Lütfen yardım edin, gerekirse çözene emeklerinin karşılığını da verebilirim.

2022-08-19' sürümünden 2020-08-10 sürümüne yüklemiş bulundum. BIOS pilini çıkarttım tekrar taktım, görüntü yine gelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam az önce onu yapıp içine dosyayı.rom yaparak attım ama hiçbir şey değişmedi.

Up. Konu güncel hala çözülemedi.

Rufus yazılımı ile USB'yi MBR ve FAT32 olarak formatlayın ,yoksa usb bios flashback çalışmaz !
Anakartınızın BIOS Flashback desteği var diye biliyorum. İşlemci olmadan da güncelleme yapılır. Son sürümü indirip anakartta o Flash girişini bulabilirsiniz. Genellikle kırmızı olur USB girişi.

Yüklediğin BIOS sürümünde işlemcin için destek yok evet. BIOS flashback ile güncel BIOS'u yükle ve mümkünse direkt yüklemek yerine önce iki sürüm arasında olan bir sürümü daha sonra güncel sürümü yükle. Atlama yap yani.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ama şunu anlayamadım gelmeyen ekranda biosu flash back ile nasıl güncelleyeceğim
BIOS Flashback için sistemin açılmasına gerek yok. İlgili dosyayı USBye aktarıp, sistem kapalıyken anakartın arkasındaki BIOS yazılı USB portuna takıyorsunuz ve flashback tuşuna uzun basıyorsunuz. BIOSU yazıyor. Detaylı açıklama anakartın dokümanlarında vardır mutlaka. MSI'da tam nasıl oluyor bakmak lazım.

BIOS Flashback için sistemin açılmasına gerek yok. İlgili dosyayı USB'ye aktarıp, sistem kapalıyken anakartın arkasındaki BIOS yazılı USB portuna takıyorsunuz ve flashback tuşuna uzun basıyorsunuz. BIOS'u yazıyor. Detaylı açıklama anakartın dokümanlarında vardır mutlaka. MSI'da tam nasıl oluyor bakmak lazım.
Aydınlattığınız için teşekkür ederim hocam, anakart girişine baktım BIOS flash back girişi var ve tuşu var bu bilgi benim için çok değerli oldu. Deneyip yazacağım

Hocam denedim BIOS flashback tuşuna bastım sistem kapalıyken ışığı 15 saniye yandı söndü hiçbir şey değişmedi işlemcide hala hata ışığı yanıyor bilgisayara ekran gelmedi. Bu arada sürümü kontrol ettim downgrade yapmamışım dün yüklediğim sürüm BIOS'un son sürümüymüş beta olan.

Tekrar denedim BIOS flashback ışığı üç defa yanıyor sönüyor bir şey değişmiyor ama

@gokayaktan hocam

Son düzenleme:
Aydınlattığınız için teşekkür ederim hocam, anakart girişine baktım BIOS flash back girişi var ve tuşu var bu bilgi benim için çok değerli oldu. Deneyip yazacağım

Hocam denedim BIOS flashback tuşuna bastım sistem kapalıyken ışığı 15 saniye yandı söndü hiçbir şey değişmedi işlemcide hala hata ışığı yanıyor bilgisayara ekran gelmedi. Bu arada sürümü kontrol ettim downgrade yapmamışım dün yüklediğim sürüm BIOS'un son sürümüymüş beta olan.

Tekrar denedim BIOS flashback ışığı üç defa yanıyor sönüyor bir şey değişmiyor ama

@gokayaktan hocam

MSI'a özel bir yöntem var mı emin değilim. MSI'ın rehberine doğru baktığınızı düşünerek şunu diyebilirim. Kullandığınız USB'nin GPT değil MBR olarak biçimlendirilmesi lazım. Yaygın yapılan bir hatadır bu. BIOS flashback , MBR biçimli USB ile yazılabiliyor. Genelde 6-7 dk boyunca led yanıp sönüyor. Sonrasında iş bittiğinde komple sönüyor. 3 Ledlik bir işlem değil yani.

MSI'a özel bir yöntem var mı emin değilim. MSI'ın rehberine doğru baktığınızı düşünerek şunu diyebilirim. Kullandığınız USB'nin GPT değil MBR olarak biçimlendirilmesi lazım. Yaygın yapılan bir hatadır bu. BIOS flashback, MBR biçimli USB ile yazılabiliyor. Genelde 6-7 dk boyunca LED yanıp sönüyor. Sonrasında iş bittiğinde komple sönüyor. 3 LED'lik bir işlem değil yani.

Hocam az önce onu yapıp içine dosyayı.rom yaparak attım ama hiçbir şey değişmedi.

Up. Konu güncel hala çözülemedi.

Rufus yazılımı ile USB'yi MBR ve FAT32 olarak formatlayın ,yoksa usb bios flashback çalışmaz !

Çözüm

Hocam flashtaki dosyaya MSI ismini vermemiştim söylediğiniz adımları denedim başardım. Ekrana görüntü geldi her şey düzeldi.Allah razı olsun sizden ve yardım etmeye çalışan herkesten. Bundan sonra dualarımdasınız. Emeğinize sağlık

Söylediğiniz adımları tek tek yaptım ve başarılı sonuca ulaştım. Rom olarak değiştirdiğim dosyanın adını MSI yazmam gerekiyormuş. Bu bilgi hayatımı kurtardı. Sizden ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun hocam.