Ryzen 5 5600X PBO ayarları nasıl olmalı?

Başka bir şeyi elleme. İşi zorlaştırırsın. Çekirdeklerin son hali nedir onu söyle.

Core 0 tekrar hata verdi -17 değerini gireceğim şimdi.

@AceTeq Core 0 -17 de de hata verdi -15 değerini deniceğim. Neden böyle oluyor anlamıyorum ilk PBO ayarını yaptığımda -20 seviyesinde hiç hata vermemişti bu çekirdek.

Son düzenleme:

Hain çıktı o çekirdek. İlk testlerde stabil çekirdek azdı o yüzden çekirdek başı döngü az oluyodu. Şimdi ise daha fazla oluyor. Yani hatalı çekirdek daha fazla kullanılıyor o yüzden de böyle bir durum oluşuyor. Fikrim bu şekilde.

Vallahi Core 4'e hain dedik Core 0 arkamızdan bıçakladı. şu an Core 0 -15 de 3 saat Doom Eternal oynadım, biraz da video filan izledim hata vermedi ama her an gidebilir gibi bir his veriyor.

Gitmeyecek gibi bu sefer.

Arkadaş sabrımı sınıyor.

@AceTeq hocam Core 0'ı -10 değerini girip oyun oynamaya başladım ve tekrar bilgisayar reset attı sorunu ararken çok daha farklı bir sorunla karşılaştım. RAM hatası tarzı bir şey RAM'lerden kaynaklı oldğunu düşünmüyor OC ile bilgisayar tam stabil değil scalar ayarı olabilir diye düşünüyorum.

Aynı hatadan kaynaklı mavi ekran yedim. PBO kapalı şu anda mavi ekran yiyecek miyim diye bekliyorum.

Son düzenleme:
İhtimal yok gibi bir şey.

Şu an ne yapayım? PBO kapalıyken bir hata almadım şu ana kadar. Core hata verseydi Olay Görüntüleyicisinden görebilirdim sanırım.

@AceTeq 120-80-120 olarak değerleri güncelledim. Core 0 -5 değerinde ve son olarak da scaları 5X e düşürdüm umarım hata almam.

Şu an fazla karıştığı için BIOS'u sıfırladım biraz sakinleşeyim her ayarı teker teker sakince tekrar yapacağım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…