Şu an bayağıdır şu şekilde kullanıyorum:

Core0: 0
Core1: -30
Core2: -30
Core3: -30
Core4: -5
Core5: -28 şekilde çekirdekler ayarlı. Ayrıca +200 ayarlı şekilde. Bir de global C state ve cool quiet seçeneğide kapalı şekilde. Scalar ayarından şüpheleniyorum. Bazen gereksiz stabiliteyi bozduğunu söyleyenler var. Herhalde ppt değerleri bu tarz bir stabilite sorunu yapamaz diye düşünüyorum.

Şu an bayağıdır şu şekilde kullanıyorum:

Core0: 0
Core1: -30
Core2: -30
Core3: -30
Core4: -5
Core5: -28 şekilde çekirdekler ayarlı. Ayrıca +200 ayarlı şekilde. Bir de global C state ve cool quiet seçeneğide kapalı şekilde. Scalar ayarından şüpheleniyorum. Bazen gereksiz stabiliteyi bozduğunu söyleyenler var. Herhalde ppt değerleri bu tarz bir stabilite sorunu yapamaz diye düşünüyorum.

Core 0 -5 iken'de hata almıştın. Scalar kapalıydı. Yanlış mı hatırlıyorum?

Core 0 -5 ıken'de hata almıştın. Scalar kapalıydı. Yanlış mı hatırlıyorum?

Core 0 -5 de iken hata almıştım evet ama scaları 5X e düşürmüştüm sanırım yanlış hatırlamıyorsam.(şu anda mesajları tekrar gözden geçiriyorum)

Şu anlık +200 verdim çekirdeklerde şu şekilde:

Core 0: -5
Core 1: -30
Core 2: -30
Core 3: -30
Core 4: -5
Core 5: -28

Şu kısımda yanlış yazmışım orada Core 0 direk 0 girmiştim.

0'da sorun olmuyorsa, scaları 10X yapıp tekrar deneyelim. Olmadı tekrar düşürürsün.

Mesajları tekrar gözden geçirdim(biraz uykuluyum ve gözlerim yanmaya başladı artık :d). O kadar fazla ayar denedimki artık kafam karışmaya başladı. Şu an 2 ana şüphelimiz var Core 0 ve scalar ayarı. Şimdi Core 0 şu an 0 değerinde herhangi bir hata vermedi. Eğer scaları açtıktan sonra hata alırsam sorunun scalar olduğunu buluruz 3X 2X gibi değerler deneyerek stabil hale getiririz diye düşünüyorum. Ayrıca diğer ppt edc gibi değerleri eski haline getireyim mi scalar ile birlikte yoksa Auto'da kalmalı mı? Aslında motherboard ayarını kullanmayı da düşünmüyor değilim. Tekrardan teşekkür ederim. En uzun PBO konularından biri oldu sanırım bu konu(ayarları yarın deniceğim. Yukarıdada dediğim gibi gözlerim yanmaya başladı artık :D)

Gece çalışıyorum benlik sıkıntı yok. 😄 ppt 140W, tdc 90a, edc 150a kalsın sıkıntı yok.

Sizden mesaj geldiğine göre huzurlu yatağa gidebilirim artık. İyi çalışmalarım dilerim yarın haber ederim.

@AceTeq hocam scalar ayarını açmadan değerleri kontrol edeyim dedim ve bir baktım CPU 4750'yi geçmiyor nadir 4850MHz de çalışıyor. BIOS'a girip cool quiet ayarını açınca oyunlarda düzeldi ama Cinebench testinde yaklaşık 300 puan kaybım var ve çekirdekler yanlış hatırlamıyorsam Cinebench testinde 4700 MHz üstü çalışırken şu an 4600 civarı çalışıyor.

Şu an bir daha test ettim oyunlarda ciddi 4750 geçmiyor 4650-4750 arası değişiyor.

Son düzenleme:
@AceTeq hocam scalar ayarını açmadan değerleri kontrol edeyim dedim ve bir baktım CPU 4750'yi geçmiyor nadir 4850MHz de çalışıyor. BIOS'a girip cool quiet ayarını açınca oyunlarda düzeldi ama Cinebench testinde yaklaşık 300 puan kaybım var ve çekirdekler yanlış hatırlamıyorsam Cinebench testinde 4700 MHz üstü çalışırken şu an 4600 civarı çalışıyor.

Şu an bir daha test ettim oyunlarda ciddi 4750 geçmiyor 4650-4750 arası değişiyor.

Isıdan dolayı performans düşmüştür, 300 puan fark olmayabilir 2-3 kere test edip teyit edin. 4850'yi görmek için CS 2 girin, daha rahat görürsünüz ya da orta-orta yüksek kalitede bir oyunda deneyin. +200 verdiğinizden emin olun. Eğer Scalar düşükse ondan dolayı da boost etmiyor olabilir. Şimdi bana şu anki yapılı ayarları aynen yazın.

@AceTeq, ayarlarım şu şekilde:

PBO limit: Ppt: 140 tdc: 90 edc: 150.
Offsetler: +200
Throttle limit: 90.
Scalar: Outo modda(10X alıp da denedim değişen olmadı)
Çekirdekler:
0 0
1 -30
2 -30
3 -30
4 -5
5 -28

Global C state kapalı. Başka ayar değiştirmedim.

Şu an elimde olan oyunlar şunlar: Helldivers 2, The Last of Us Part II, Doom the Dark ages, Elden Ring, grounded 2, repo, Sons of The Forest, Rocket League hatırladığım kadarıyla Helldivers 2 ve The Last of Us Part II de 4850MHz de rahat çalışıyordu hangisinde deneyeyim?

@AceTeq, ayarlarım şu şekilde:

PBO limit: Ppt: 140 tdc: 90 edc: 150.
Offsetler: +200
Throttle limit: 90.
Scalar: Outo modda(10X alıp da denedim değişen olmadı)
Çekirdekler:
0 0
1 -30
2 -30
3 -30
4 -5
5 -28

Global C state kapalı. Başka ayar değiştirmedim.

Şu an elimde olan oyunlar şunlar: Helldivers 2, The Last of Us Part II, Doom the Dark ages, Elden Ring, grounded 2, repo, Sons of The Forest, Rocket League hatırladığım kadarıyla Helldivers 2 ve The Last of Us Part II de 4850MHz de rahat çalışıyordu hangisinde deneyeyim?

TLOU iyi olur. Sanırım artık stabiliz.