Bence çekirdeklerin dengesiz olmasından all Core -20 verdip kullanmıştım 1 haftaya yakın hiç böyle hata almamıştım. Taki Core 4 sistemi reset attırana kadar. Bence Core 4 -5 diğer çekirdekleri -20ye çekip biraz da PPT EDC TDC değerlerini düşürürsem stabilleşir gibime geliyor.

Ondan tam emin değilim işte neredeyse 4 çekirdek -30 da çalışırken diğer 2 çekirdek hata veriyor tabii diğer çekirdeklerde sorun oluşturuyor olabilir.1.250v 4650 de her ne kadar hata versede biraz kullandım hiç çökme yaşamadım.

@Ehwenisher PSU dengesizlik oluşturabilir mi sence?

Bence çekirdeklerin dengesiz olmasından all Core -20 verdip kullanmıştım 1 haftaya yakın hiç böyle hata almamıştım. Taki Core 4 sistemi reset attırana kadar. Bence Core 4 -5 diğer çekirdekleri -20ye çekip biraz da PPT EDC tdc değerlerini düşürürsem stabilleşir gibime geliyor.

Ondan tam emin değilim işte neredeyse 4 çekirdek -30 da çalışırken diğer 2 çekirdek hata veriyor tabii diğer çekirdeklerde sorun oluşturuyor olabilir.1.250v 4650 de her ne kadar hata versede biraz kullandım hiç çökme yaşamadım.

@Ehwenisher PSU dengesizlik oluşturabilir mi sence?

O konuda @Yusuf7878 hocam daha iyi bilir ama yine de PSU etkisi olabilir. neden olmasın?

@FiireFlyy, Oluşturabilir. 12v kanalı çok düşüyorsa, işlemci ve ekran kartı düzgün çalışamayacağından mavi ekran veya ona benzer bir şey olur. OCCT power testiyle 12v 5v ve 3.3v kanallarına bak.

@FiireFlyy, oluşturabilir. 12v kanalı çok düşüyorsa, işlemci ve ekran kartı düzgün çalışamayacağından mavi ekran veya ona benzer bir şey olur. OCCT Power testiyle 12v 5V ve 3.3v kanallarına bak.

PSU: FSP Hydro 650W 80+ standart olması gerek PBO kapalıykende baksam anlaşılır sanırım tekrar açmaya pek niyetim yok.

PSU: FSP Hydro 650W 80+ standart olması gerek PBO kapalıykende baksam anlaşılır sanırım tekrar açmaya pek niyetim yok.

PBO kapalıyken daha az watt çeker ama anlaşılır yüksek ihtimalle. PSU'nun sorunlu olacağını pek sanmıyorum. O modelin regulasyonu iyiydi. Ripple değerleri kötüydü ama bağlantılı olacağını sanmıyorum bu durumla.

PBO kapalıyken daha az watt çeker ama anlaşılır yüksek ihtimalle. PSU'nun sorunlu olacağını pek sanmıyorum. O modelin regulasyonu iyiydi. Ripple değerleri kötüydü ama bağlantılı olacağını sanmıyorum bu durumla.

PBO Auto modda tekrar aynı çekirdek 0 hatasını aldım BIOS'u sıfırladım komple. Sanırım sisteme zarar verdim.

@Yusuf7878,

1757257627462.webp

Senlik bir durum yok bence. BIOS sıfılanmış halde tekrar deneyin.

BIOS sıfırlanmış halde henüz hata almadım şu ana kadar.