PBO otomatikte hata vermesi tuhafıma gitti. Acaba BIOS'ta bug mu var ki?

Diğer ayarlar aynı kalacak şekilde co tüm çekirdekleri 0 yapıp deneyin. Sistem nasıl tepki verecek bakalım.

Normalde bugün PBO işini bitiricektim ama çok fazla sorun oluşturmaya başladı. Okul yarın açılıyor şu an oyun oynayıp kafa dağıtmak istiyorum bir sonraki hafta sonu denerim. Teşekkür ederim herkese(kalp emojisi nasıl koyuluyor bilmiyorum)

Evet yükteki değerler.

Normalde bugün PBO işini bitiricektim ama çok fazla sorun oluşturmaya başladı. Okul yarın açılıyor şu an oyun oynayıp kafa dağıtmak istiyorum bir sonraki hafta sonu denerim. Teşekkür ederim herkese(kalp emojisi nasıl koyuluyor bilmiyorum)

Evet yükteki değerler.

Power testi değil mi? Eğer öyleyse fazla iyi. HWMonitor ile kontrol eder misin bir de?

PSU'da sıkıntı yok muhtemelen hocam.

Muhtemelen ya BIOS sürümünden ya da anakarttan kaynaklı yapacak bir şey yok. Teşekkür ederim.

@AceTeq AMD chipset driverı ile alakalı olabilir mi?

Muhtemelen chipset driverıyla bir alakası yok.

@AceTeq, inat ettiğim için komple kendi kafamdan ayar yaparak denedim ve şu anlık hiç sorun yok:
PBO limit: PPT: 120 tdc: 82 EDC: 130
PBO scalar: 1X.
Offsetler: +200MHz
Curve ayarı olarak da:

Core 0: -20
Core 1: -20
Core 2: -20
Core 3: -20
Core 4: -5
Core 5: -20

Başka hiçbir ayarı ellemedim. Cinebench skoru 12K oldu. Hata alırsam direk -5 düşüreceğim umarım önceki gibi hata almam.

@AceTeq, hocam yukarıdaki ayarlar ile hiç stabilite sorunu yaşamadım. Sanırım ayarlar oturdu :D.teşekkür ederim yardımlarınız için.

Son düzenleme: