20456

Gelişen
Arkadaşlar mutlu akşamlar. LoL'de aşağıda belirttiğim sistemimde sabit 240 FPS alamıyorum. Oyun ayarlarım her şey orta olacak şekilde. Yardımcı olabilir misiniz acaba? FPS'im maçın 10. dakikalarında 100'e kadar düşüyor.
  • AMD Ryzen 5 5600X.
  • Zotac RTX 3060 12 GB.
  • Gigabyte B450M-H
  • XPG-Corsair 8+8 16 GB RAM.
  • Dell Alienware AW2521HFla 240 Hz 1ms.

LoL'ün optimizasyonunu fenasal derecede bozmuşlar, yüksek ayarlarda eski laptopumda (R7 M360) yüksek ayarlardamin 50 Max 70 takılırken, 1070 sistemimde yüksek ayarlarda 60 70 FPS'e falan düşüyor, inanılmaz bir şey.

LoL'ün optimizasyonunu fenasal derecede bozmuşlar, yüksek ayarlarda eski laptopumda (R7 M360) yüksek ayarlardamin 50 Max 70 takılırken, 1070 sistemimde yüksek ayarlarda 60 70 FPS'e falan düşüyor, inanılmaz bir şey.
Hiç optimize değil oyun gerçekten. En son 2 yıl önce oynadım, o zaman bile rezaletti optimizasyonu.

@Windsend değerli hocam cpb nasıl açılır bilgi verebilir misiniz acaba? bu arada bir zararı var mı acaba?

@Windsend hocam açıkmış oyunun optimizasyonunda problem var sanırım

Son düzenleme:
Çerçevesiz tam ekran yapın belki o olur son aklıma gelen hocam. Ben i5 12450HX ve 4060 ile 144 sabit alıyorum. Sizin işlemciniz çok daha güçlü. Ne diyeyim optimizasyon demek içime sinmedi ama aklıma bir şey gelmiyor. Bir de NVIDIA App'ten ayarlar kısmında NVIDIA yer paylaşımı var onu kapatmayı deneyebilirsiniz.

İşlemci bazlı bir oyun olduğundan maalesef, ekran kartı yükseltmek bazen performans artışı sağlamıyor işlemci daha önemli. Her oyun modunda farklı değerler alabilirsin sabit olmuyor.

Client da "istemci oyun sırasında kapalı olsun" seçeneğini dene.
RAM'de XMP EXPO varsa aç.
İyi bir soğutucun var ise işlemciye OC yapabiliyorsan yap.
BIOS'tan ReSize BAR aç.
Oyun içi grafik ayarlarını düşür veya yükseltmeyi dene.
Çevre animasyonların hepsini kapat.