Ryzen 5 7500F, 7800XT'ye darboğaz yapar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan batuhan_gmss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 337
  • Etiketler Etiketler
    darboğaz

batuhan_gmss

Uzman
Kardeşimin bilgisayarında 7800XT var. İşlemci olarak Ryzen 5 7500F almayı düşünüyoruz. 1080P'de darboğaz yapar mı online oyunlar için? Monitörümuz 2K desteklemiyor, 1080'de darboğaz yapmayan işlemci önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 7500F zaten AMD için DDR5 anakartların giriş seviyesi. Hani bundan düşük bir işlemci alacağım diyorsanız DDR4 sistem dizmeniz gerekir ki ona hiç gerek yok. Darboğaz olsa da olmasa da R5 7500F'li bir sistem toplamanız çok daha mantıklı. Ha sorunuza gelirsek genel olarak darboğaz yapmaz.

7800XT alındı artık değiştiremem ama işlemci daha alınmadı darboğaz sitesinde 7500F darboğaz yapar diyor kafam karıştı.

7800XT alındı artık değiştiremem ama işlemci daha alınmadı darboğaz sitesinde 7500F darboğaz yapar diyor kafam karıştı.

Darboğaz siteleri hatta spesifik olmam gerekirse Google'da karşınıza çıkan ilk site yalan hani abartmıyorum direkt olarak yalan veri veriyor ciddiye almayın. Sitelerdeki teorik verilere bakarak değil YouTube'da işlemci+ekran kartı performanslarını oyunlarda kontrol ederek darboğaz olup olmadığına bakmak daha mantıklı. Ben sizin yerinize baktım ve darboğaz olmadığını söylüyorum. Hadi bunu bir kenara koyalım velev ki darboğaz var yine de darboğaz olmasın diye DDR4 sistem almaktansa darboğaza rağmen R5 7500F almanızı tavsiye ediyorum. Darboğaz sistemi öldüren bir şey değil ama gidip 3 yıllık işlemcili ve geleceği olmayan DDR4 platformuna sahip bir sistemi sırf darboğaz olmasın diye almak sistemi birnevi öldürmektir.

Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için alacağım 7500F iyi akşamlar dilerim hayırlı Ramazan'lar.

Yani bütçe varsa R7 9700X tercih edilebilir. Olmadı R7 7700'de olabilir.

Aynı soruyu ben soracaktım. 2K monitörler çok pahalı 27 inc monitör alacaktım ama 2k da dar boğaz olmaz dediler hem pahalı hemde 2k da 1080p monitörden daha mı az fps alırım sizce ?
Ürünlerim bu şekilde. Henüz psu,gpu montiör klavye fare almadım

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-03-08-22-53-36-282_com.android.chrome.webp
    439,6 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_20250308_214112.webp
    108,8 KB · Görüntüleme: 55

2K= daha fazla piksel yani daha iyi görüntü ama düşük FPS demektir. Eğer FPS kaygınız varsa 1080P'de kalabilirsiniz ama sektör artık iyiden iyiye 2K'ya kayıyor.

Besler. 1080 yüksek çözünürlükte rahat oynatır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…