7500F kullananlar ECO Mode'u kullanıyor mu? Günlük kullanım ve oyunlarda açmaya değer mi? Performans kaybı hissediliyor mu, sıcaklıklarda ve güç tüketiminde belirgin bir fark oluyor mu?
7500F kullananlar ECO Mode'u kullanıyor mu? Günlük kullanım ve oyunlarda açmaya değer mi? Performans kaybı hissediliyor mu, sıcaklıklarda ve güç tüketiminde belirgin bir fark oluyor mu?
Kule tipi soğutucu olarak Thermalright Assassin King 120 SE aldım. Boşta işlemci sıcaklığı 47-48°C civarında geziyor, OCCT stres testinde ise en fazla 80°C'yi gördü. Oda sıcaklığı da yüksek değil klima 25°C'de çalışıyor.
Bütçe varsa ve kasanıza uyuyorsa ölçüleri, şu atacağım ürünü alıp yıllarca sıcaklığı takip etmeyebilirsiniz. Ancak, bu işlemci için zaten basit bir hava soğutma da yeterli.
Kule tipi soğutucu olarak Thermalright Assassin king 120 SE aldım. Boşta işlemci sıcaklığı 47-48°c civarında geziyor, OCCT stres testinde ise en fazla 80°c'yi gördü. Oda sıcaklığı da yüksek değil klima 25°c'de çalışıyor.
AM5 soket çıktığından beri zaten işlemcilerin sıcak çalıştığı ortada, özellikle 7000 serisi. Benim giriş seviye sayılan 7600x dahi deli gibi ısınıyor. BG3, TLOU1 gibi oyunlarda 4K çözünürlüğe rağmen 65-80 arası. 95 olup thermal throttlinge girmediği sürece sorun yok.