Ryzen 5 7500F için PBO ayarı önerisi

Alcheinz

Başarılı
Arkadaşlar, öncelikle merhaba. İşlemcime PBO ile undervolt/overclock (hangisi oluyor, bilmiyorum tam) yapmak istiyorum fakat bu konuda çok bilgiye sahip değilim. Anladığım kadarıyla silikon kalitesi denen bir şans söz konusu. Öncelikle bu konu hakkında birkaç sorum olacak. Birincisi, ben bu işlemi yaparken herhangi bir şekilde işletim sistemine veya bilgisayar donanımıma zarar verir miyim?

İkinci olarak da bana bu konuda yardımcı olurken adım adım, tane tane anlatırsanız çok sevinirim. Çünkü bunu yapmak istememin sebebi, 2K çözünürlükte PUBG oynarken grafik ayarlarını minimuma da alsam, maksimuma da alsam FPS değerlerimde değişiklik olmuyor. Bunu araştırdığımda, bunun işlemcimin ekran kartına yetişememesinden kaynaklandığını anladım.

Oldukça güçlü bir soğutucum (Peerless Assassin 120 6x6) ve ekran kartım var (RTX 5070).

Fotoğraflardaki ayarlar henüz hiç dokunmadığım hali.

PBO+RAM ayarları beraber uygulanması gerekiyor. ZenTimings yazılımından alt kısımdan A2-B2 seçip iletebilir misin?

@SalimBdk R5 7500F için PBO+RAM ayarlarını paylaşabilir misin? Testi geçen güncel halini mümkünse.

İfadeler: X99

Sadece A1-B1 var seçeneklerde.

Son düzenleyen: Moderatör:

Açılırken böyle bir hata veriyor.

Goodram işleri çok zora sokuyor, keşke ne ile binlendiğini firma paylaşsa. A-Die ya da M-Die oluşuna göre ayarlar değişecek çünkü. PUBG özelinde size birkaç RAM tuning ayarı yapılması lazım. Akabinde en son PBO ile noktalanması lazım. İlk PBO yapılırsa RAM ayarı sonrası PBO stabilitesi bozulur, emin olamazsın. Sıralama ilk RAM, sonra PBO şeklindedir. Clear CMOS yapmayı biliyor musunuz CLRTC pinlerden?

Maalesef yapmayı bilmiyorum donanım bilgim o kadar yüksek değil.

Bu tablonun düzeltilmesi lazım ama Clear CMOS yapamam dersen RAM'lere dokunamayacağız. M-Die ya da A-Die olup olmadığının tayin edilmesi lazım, %50 şans var. Bunun için tek metod tRFC denemek, Boot etmezse M-Die oluyor mesela. @Alcheinz Ben size PBO ayarı aktarayım ilk, onu VT3 programı ile test etmeniz lazım. Metodu paylaşacağım.

@SalimBdk 'tan destek talep et, konu özelinde senin gibi ona da ayar çekildi. Performanstan memnundu en son. Beraber ilerlemeniz çok daha iyi olur. Anakart ve işlemciler aynı.

Clear CMOS:

Sistem Boot etmezse kasa Power tuşu 5 saniye basılı tutup sistemi kapatın. Power Supply Switch 0 konuma alınız, sonrasında CLRTC pinlere, 2 pin arasına 10 saniye yıldız tornavida ucu dokundurunuz. Bu işlem bittikten sonra kasa Power tuşu 5-10 saniye basılı tutup statiği alınız. Sonrasında sistemi başlatın, CMOS sıfırlanmış olacak. Rakamlar semboliktir. İlgili CLRTC, Clear CMOS pinler:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…