Alcheinz
Başarılı
Tamamdır bu iki ekran görüntüsündeki ayarlarıda yapıyorum fakat RX ve TX kısımlarını 8X-8X olarak bırakıyorum, All Core ise -15'e çekip testi tekrarlıyorum.
Tamamdır bu iki ekran görüntüsündeki ayarlarıda yapıyorum fakat RX ve TX kısımlarını 8X-8X olarak bırakıyorum, All Core ise -15'e çekip testi tekrarlıyorum.
Hocam, dediğiniz gibi yaptım. Şimdi testi başlatıyorum. Bu RAM'lerin eğitilme durumunu kapatma şansımız var mı? Teste etkiler mi?@Alcheinz Bu kısım -15 kalsın.
Eki Görüntüle 260417
Evet, BIOS'tan yine fotoğraf atın. Kontrol edelim değişikleri.
Hocam, dediğiniz gibi yaptım. Şimdi testi başlatıyorum. Bu RAM'lerin eğitilme durumunu kapatma şansımız var mı? Teste etkiler mi?
Eki Görüntüle 260418
İmkanımız var ama süreci olumsuz etkileme şansı da var. Rekabetçi takılıyorsan bence eğitim kapatma. @SalimBdk'ta da eğitim açık.
Tamamdır kapatmam, çok da önemli değil zaten PC açılırken hep başka bir şeyle ilgileniyorum.
Bu arada şu anda test stabil bir şekilde ilerliyor video çektim YouTube'a yükleniyor.
-20 birkaç çekirdek özelinde stabil değildir, -15 kalması sorun olmaz. PBO neticesinde sıcaklar biraz artabilir, neticesinde +100 MHz fazladan boostlayacak. Performansın bir tık artar. Mesela oyun içi 55'ten 65 derecelere kadar artış gösterebilir. Bu seni rahatsız etmiyorsa ve performans odaklıysan sorun olmayacaktır. Rekabetçide fayda ediyor. Hynix genel RAM zamanlamaları var. Bana AI Tweaker ve DRAM timing tamamını atarsanız BIOS'tan fotoğraf şeklinde size ileteceğim değerleri. @Alcheinz
Bu test başarıyla sonlanırsa eğer onu da iletirsiniz, sonrasında timing iletirim. PBO ile beraberinde performans artacaktır bir miktar daha. 6000 CL30 yeterli bu işlemciye, ötesi seni zorlar. Uzaktan RAM timing yorar. @SalimBdk 20 sayfa uğraştık. Onda ancak 6000 CL30 oldu.![]()
Şu an bir şey çalışıyorsa dokunma kafasındayim, kaydettim devam böyle.
-20 birkaç çekirdek özelinde stabil değildir, -15 kalması sorun olmaz. PBO neticesinde sıcaklar biraz artabilir, neticesinde +100 MHz fazladan boostlayacak. Performansın bir tık artar. Mesela oyun içi 55'ten 65 derecelere kadar artış gösterebilir. Bu seni rahatsız etmiyorsa ve performans odaklıysan sorun olmayacaktır. Rekabetçide fayda ediyor. Hynix genel RAM zamanlamaları var. Bana AI Tweaker ve DRAM timing tamamını atarsanız BIOS'tan fotoğraf şeklinde size ileteceğim değerleri. @Alcheinz
Bu test başarıyla sonlanırsa eğer onu da iletirsiniz, sonrasında timing iletirim. PBO ile beraberinde performans artacaktır bir miktar daha. 6000 CL30 yeterli bu işlemciye, ötesi seni zorlar. Uzaktan RAM timing yorar. @SalimBdk 20 sayfa uğraştık. Onda ancak 6000 CL30 oldu.![]()
Hocam, o halde testin bitmesini bekliyorum. Ardından size AI Tweaker ve DRAM Timing ekranlarının tamamını atacağım. Bu işlemci ve işlemci soğutucusu ile kaç derecelere kadar normaldir acaba? Performans odaklı kullanmak isterim fakat aynı zamanda sıcaklığın 10 derece civarlarında artmasının zarar verip vermeyeceğini öğrenmek isterim. Yani BIOS'ta 90 derece limit girdik, örnek veriyorum 90'a geldi (geleceğini sanmam ama) zararlı olur mu? Test bittikten sonra ilgili ekranları buraya atacağım, umarım çevrimiçi olursunuz. Şu anki testte videodaki gibi ilerliyor:
Edit: Bir önceki crash yediğim testteki ayarlar otomatik kalmıştır diye tekrar CPU+RAM şeklinde presets seçmedim, direkt start dedim. Sorun olur mu? Önceki presets'den (CPU+RAM) devam ediyordur değil mi?
@Ayhan Dönmez