Müsaitken inceleyeceğim, PUBG müdavimi arkadaştan sana ayarları ilettim. O şekilde ayarlayıp kesinlik Reg. açman gerekiyormuş en iyi performans için ama sunucudan sunucuya değişir ve stabil değildir diyor. PUBG'de FPS ölçmek yanıltacağını söyledi, oyunla alakalı sorun var. Sunucudan sunucuya birinde 350 FPS iken diğerinde 150 FPS olabiliyor diyor. @Alcheinz Tutarsız yani.

Frekanstan ziyade de RAM ayarlarına duyarlı olduğunu söyledi, aynı zamanda X3D Cache etkisini en çok hissettiği oyunlardanmış. R5 7500F bunlardan noksan zaten.
Kesinlikle RAM'e duyarlı; biz ayarlamayı yaptıktan sonra oyun bende resmen yağ gibi akıyor.

Kesinlikle RAM'e duyarlı; biz ayarlamayı yaptıktan sonra oyun bende resmen yağ gibi akıyor.

Amca'nın son yayınını takip ettim, yeni videosu da yolda. Akıcılık artmadığından söz etmiş bu yapılan ayarlamalar neticesinde. Bizim alayımız burada yalan konuşuyoruz sanırım, tek doğrucu kendisi. :) Bunların hepsi plasebo, kendinizi kandırıyorsunuz sanırım. Bahsedeceği Bank Refresh modunu da zaten aylar önce ilk çıktığında ilk ben bu forumda bahsettim, bakalım bu sefer ne diyecek? YouTube kanalı ile kitlelere ulaşabiliyor, doğru bilgiyi doğru kaynaktan aktarsın. Ona kimsenin sözü olmaz ama kendi doğrularını dikte edip de bu işi TR'de ben yarattım derse işte o zaman işin rengi değişiyor. Sponsor güzellemeye de hiç gerek yok, bu forumdaki sorunların ve çözümlerin %90'ı AM5 sokette MSI anakartları kapsıyor şu anda. Kendisi kullanmayı biliyor, biz bu kartları kullanamıyoruz. Öyle mi?

Amca'nın son yayınını takip ettim, yeni videosu da yolda. Akıcılık artmadığından söz etmiş bu yapılan ayarlamalar neticesinde. Bizim alayımız burada yalan konuşuyoruz sanırım, tek doğrucu kendisi. :)
O konuşsun dursun ustam, ben olana bakarım. Bu kadar fark edeceğini asla düşünmezdim; inanın akıcılıkta dağlar kadar fark var.

O konuşsun dursun ustam, ben olana bakarım. Bu kadar fark edeceğini asla düşünmezdim; inanın akıcılıkta dağlar kadar fark var.

Biz de körüz, uzak gözlüğü takıyoruz ama kendisi gözlük de takmıyor. Bir göz doktoruna yarından tezi yok görünmesi gerektiğini düşünüyorum. Fazla ertelemeye gelmez. Astigmat, katarakt bu işin sonu yok. Erken tanı tedavi o yüzden önemli tıpta.

PBO tek başına çok anlam ifade etmiyor. Hynix modülleriniz varsa genel geçer timing girip bırakmak lazım bu işlemcilerde, frekans çok zorlamaya gelmiyor. Bellek kontrolcü genelde yetersizdir. Bu işlemlerin hatrı sayılır getirisi var, yok denemez. Dibine kadar suyunu sıkmak istersen de @elninolaz R5 7500F için PBO ve RAM OC profilini iletsin. Oradan bakarsınız.
CO.webp
CO PerCore.webp 555.webp
OC8.webp
oc1.webp

Son düzenleme:
Abi akşam 8'de dükkanı kapatıp eve geçeceğim, 8'den sonra ne yapmamız gerekiyorsa hızlıca yapıp bitirelim sana da uygunsa.

Tavsiyem bellek temizliği sonrası arka planın boşaltılıp RAM Test Pro 180 dakika hatasız sonuçlanması. DRAM kaynaklı sıkıntı yok demektir. PUBG için ayarları ilettim, onları araştırman lazım. Arkadaşların da bilgi sahibi olması lazım. PUBG biraz problematik bir oyun. @SalimBdk ile diğer oyunlar özelinde karşılaştırmanız lazım.