Eli yüzü düzgün bir 240mm sıvı soğutma veya daha ucuza sağlam bir çift kule tipi soğutucu varken ne idüğü belirsiz bir 360mm sıvı soğutmaya bakmam şahsen.
3500 TL gorunuyor bende. Bir de o islemci 65W. Ona 4 isi borulu, 120 mm hava sogutma alsan 600 TL civarina fazlasiyla yeter. 9700X3D falan alma niyetin yoksa bosuna para vermis olacaksin. O paraya RAM, SSD falan alirsin.
3500 TL gorunuyor bende. Bir de o islemci 65W. Ona 4 isi borulu, 120 mm hava sogutma alsan 600 TL civarina fazlasiyla yeter. 9700X3D falan alma niyetin yoksa bosuna para vermis olacaksin. O paraya RAM, SSD falan alirsin.
Dün akşam 2500TL'ye düşmüştü gaming gecesinde. Çok uygun ama kalitesizdir büyük ihtimalle almadım bende.
Dark Freezer X123 kule tipi soğutucu kullanıyorum. Şanlıurfa'da yaşıyorum klima da yok bayağı sıcak oluyor. İşlemci 90 dereceleri görüyordu. Thermal Grizzly Termal macununu da kullandım ama boşta bile yüksek derecelerdeydi. Sonrasında BIOS'tan AMD cbs ayarını kapatınca Max 70 derecelere çıktı.
Eli yüzü düzgün bir 240mm sıvı soğutma veya daha ucuza sağlam bir çift kule tipi soğutucu varken ne idiği belirsiz bir 360mm sıvı soğutmaya bakmam şahsen.
2.5 olduğu için alabilirsin gaming gecesinde. Zaten 7500F için fazlasıyla yetecektir. Aynı bütçeye hava soğutma da alabilirsin. 2-3K'nın çok üstüne çıkmana gerek yok. Sonuçta oyun bilgisayarı, Render için kullanılmayacak.
2.5 olduğu için alabilirsin gaming gecesinde. Zaten 7500F için fazlasıyla yetecektir. Aynı bütçeye hava soğutma da alabilirsin. 2-3K'nın çok üstüne çıkmana gerek yok. Sonuçta oyun bilgisayarı, Render için kullanılmayacak.
Yok hocam 10-30 saniyelik animasyon renderları alıyorum bazen ve grafik tasarım programlarını kullanıyorum. Hiç tanınmayan bir makrayı almaya çekindim açıkçası.
Şuanda tam güçte kullanamıyorum işlemciyi maalesef. 90 dereceleri görüyorum yoksa.
Hocalar aranızda bu soğutucuyu alan var mı? Ben de az önce gördüm bu soğutucuyu ve aynı sebepten ötürü kasamda 360mm alan olduğu için almayı düşündüm. 7600x kullancam ve büyük ihtimalle bir daha da değiştirmem. Fiyat olarak uyguna geliyor. Alınması mantıklı mı sizce?