Arctic'in VRM ve 120mm fanlarının hızını kontrol edebileceğim yazılımı mevcut değil mi? Öyleyse ML240L modelini düşünebilirim o da forumlarda gördüğüm bir modeldi.Hayır, ana makinamda Arctic II 420mm kullanıyorum hala. Hiçbir sıkıntım yok pompa sesiyle alakalı. Daha önceden de CoolerMaster ML240 kullanıyordum. Onda da pompayla ilgili bir problem yaşamadım ve 8 yıl kullandım sıkıntısız.
Ha, VRM fanı var Arctic aio'larda. O belirli bir süre sonra beni rahatsız etmeye başladı. Ondan dolayı üzerini bantlayıp geçtim. Çünkü o fanın gücünü kesmek için aioyu cpu dan sökmem gerekiyordu, tekrar vidalamak ve macunla uğraşmak istemedim.
Eki Görüntüle 164597
Soldaki ana kasa, sağdaki ikinci sistemim. Sağdakinin kasası çok büyük olduğu için matx kasaya geçip Arctic ii 360mm'i emekliye ayırdım. Sadece 1 hafta takılı kaldı
Eki Görüntüle 164598
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 4000 TL
except
Uzman
- Makaleler
- 1
Yazılımla işiniz yok hocam. Bios'tan fan ayarlarınızı yapıp geçin. Ben yazılım kullanmıyorum o yüzden var mı bilmiyorum. Ek olarak ML240L kesinlikle önermiyorum. Aşırı sesli bir soğutucu. Tamam,benim için görevini 8 yıl eksiksiz yaptı ve ikinci el 750₺ ye kelepir sattım. Fakat aşırı fan sesi mevcut bir aio idi ve ben o aio ile 2700x, 11400 gibi işlemciler soğuttum.Arctic'in VRM ve 120mm fanlarının hızını kontrol edebileceğim yazılımı mevcut değil mi? Öyleyse ML240L modelini düşünebilirim o da forumlarda gördüğüm bir modeldi.
Eğer illa 240 alacaksanız kesinlikle Arctic alın Cooler Master ML240L yerine.
Uzaydan gelen edit: Arctic II modellerinde, tek bir PWM çıkışı vardır. Bu PWM çıkışında aynı anda pompa ve fanların hızını kontrol edersiniz. Arctic III modellerinde ise isterseniz pompa, vrm ve fanları ayrı ayrı ,isterseniz tek bir kablo üzeriden kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz. Bana soracak olursanız, hangi model ucuzsa onu alın.
240 mm sıvı soğutma o işlemciyi rahat rahat soğutur. Fiyatlar çok yakınsa, 360 mm daha mantıklı. Yoksa 240 mm fazla bile gelir. 7600 var bende sizin işlemcinize çok yakın bir işlemci, 240 mm ile boşta ve yükte çok serin çalıştırıyorum. O attığınız soğutucuyu kullanıyorum ama artık o fiyatlara daha iyi alternatifler olabilir. Acele etmeyin derim, öneriler gelir çünkü. ML240L V2 kullanıyorum bende.
Yanıtınız için teşekkürler. 7600'ün 7500F'in dahili GPU'lu modeli olduğunu hatırlıyorum yüzden aşağı yukarı aynı CPU'lar bile denebilir.240 mm sıvı soğutma o işlemciyi rahat rahat soğutur. Fiyatlar çok yakınsa, 360 mm daha mantıklı. Yoksa 240 mm fazla bile gelir. 7600 var bende sizin işlemcinize çok yakın bir işlemci, 240 mm ile boşta ve yükte çok serin çalıştırıyorum. O attığınız soğutucuyu kullanıyorum ama artık o fiyatlara daha iyi alternatifler olabilir. Acele etmeyin derim, öneriler gelir çünkü. ML240L V2 kullanıyorum bende.
Dediğim gibi ileride X3D serisi işlemcilere geçmek istediğim için ileriye dönük bir yatırım yapmak istiyorum.
@except yukarıda sesli çalıştığından bahsetmiş fakat 8 yıl önce çıkan versiyonun üzerine sanırsam bir versiyon daha çıkmış o da sizin kullandığınız versiyon oluyor. İşlemcinin serin çalışmasının yanında sessiz çalışması da önemli benim için. Ses konusunda izlenimleriniz neler bilmeyi çok isterim.
Yardımlarınız için teşekkürler 1 haftalık sürem var karar vermem için o süreçte bu konuya gelen yanıtlarla beraber sizin verdiğiniz bilgileri de değerlendireceğim.Yazılımla işiniz yok hocam. Bios'tan fan ayarlarınızı yapıp geçin. Ben yazılım kullanmıyorum o yüzden var mı bilmiyorum. Ek olarak ML240L kesinlikle önermiyorum. Aşırı sesli bir soğutucu. Tamam,benim için görevini 8 yıl eksiksiz yaptı ve ikinci el 750₺ ye kelepir sattım. Fakat aşırı fan sesi mevcut bir aio idi ve ben o aio ile 2700x, 11400 gibi işlemciler soğuttum.
Eğer illa 240 alacaksanız kesinlikle Arctic alın Cooler Master ML240L yerine.
Uzaydan gelen edit: Arctic II modellerinde, tek bir PWM çıkışı vardır. Bu PWM çıkışında aynı anda pompa ve fanların hızını kontrol edersiniz. Arctic III modellerinde ise isterseniz pompa, vrm ve fanları ayrı ayrı ,isterseniz tek bir kablo üzeriden kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz. Bana soracak olursanız, hangi model ucuzsa onu alın.
sawyerford
Üstün
ML240L serisi Arctis ile karşılaştırılamaz hatta mümkünse Cooler Master'dan komple uzak durun. Sesli ve performans konusunda çok aşağıda. Malzeme kalitesi de dandik maalesef. Cooler Master merdiven altı marka gibi soğutucu konusunda.
except
Uzman
- Makaleler
- 1
Bendeki ML240L. Sonradan çıkan versiyonu ise ML240L v2. Sessiz çalışma sizin için önemliyse ML240L nin serisinden uzak durun hocam. (Hatta CoolerMaster'den uzak durun.) O seride kullanılan fanlar aşırı sesli. Benim deneyimlerim bu şekilde. Arctic geçtikten sonra şaşırmıştım hatta bu kadar sessiz olmasına. Sırf zevkine Noctua fanlar taktım radyatöre (NF-A14 G2 PWM), orjinal Arctic fan ile arasında hiçbir fark yok benim deneyimlediğim. İkiside aşırı sessiz. Hatta soğutma olarak Arctic daha iyi çünkü filtre kullanılan sistemlerde NF-A14 G2 Arctic'e göre daha kötü performans veriyor.@except yukarıda sesli çalıştığından bahsetmiş fakat 8 yıl önce çıkan versiyonun üzerine sanırsam bir versiyon daha çıkmış o da sizin kullandığınız versiyon oluyor. İşlemcinin serin çalışmasının yanında sessiz çalışması da önemli benim için. Ses konusunda izlenimleriniz neler bilmeyi çok isterim.
İlla aio almanız da gerekmiyor bu arada. 7500f zaten 65W bir işlemci. Yukarıdaki Thermalright Peerless Assassin 140 işinizi görecektir. Ha ben olsam aio alırdım, orası ayrı.
Bendeki ML240L. Sonradan çıkan versiyonu ise ML240L v2. Sessiz çalışma sizin için önemliyse ML240Lnin serisinden uzak durun hocam. (Hatta Cooler Master'den uzak durun.) O seride kullanılan fanlar aşırı sesli. Benim deneyimlerim bu şekilde. Arctic geçtikten sonra şaşırmıştım hatta bu kadar sessiz olmasına. Sırf zevkine Noctua fanlar taktım radyatöre (NF-A14 G2 PWM), orijinal Arctic fan ile arasında hiçbir fark yok benim deneyimlediğim. İkisi de aşırı sessiz. Hatta soğutma olarak Arctic daha iyi çünkü filtre kullanılan sistemlerde NF-A14 G2 Arctic'e göre daha kötü performans veriyor.
İlla AiO almanız da gerekmiyor bu arada. 7500F zaten 65W bir işlemci. Yukarıdaki Thermalright Peerless Assassin 140 işinizi görecektir. Ha ben olsam AiO alırdım, orası ayrı.
Şimdilik Arctic içime sindi tek endişem radyatörünün cidden kafam kadar olması
Yanıtınız için teşekkürler. 7600'ün 7500F'in dahili GPU'lu modeli olduğunu hatırlıyorum yüzden aşağı yukarı aynı CPU'lar bile denebilir.
Dediğim gibi ileride X3D serisi işlemcilere geçmek istediğim için ileriye dönük bir yatırım yapmak istiyorum.
@except yukarıda sesli çalıştığından bahsetmiş fakat 8 yıl önce çıkan versiyonun üzerine sanırsam bir versiyon daha çıkmış o da sizin kullandığınız versiyon oluyor. İşlemcinin serin çalışmasının yanında sessiz çalışması da önemli benim için. Ses konusunda izlenimleriniz neler bilmeyi çok isterim.
Yani o zaman 360'a geçin. Ama siz dersiniz 9800X3D geçeceğim, o zaman güçlü bir sıvı soğutma lazım olacaktır. Açık konuşmak gerekirse ben çok memnunum. Ses problemi yaşamıyorum, soğutma yük altında maksimum 65-68 arası geziyor. Boşta 38-40 derece arasında alıyorum ortalama. Ama bende klima var, oda genelde 23-24 derece benim.
Cool Master hem kasasını, hem sıvı soğutmasını kullanıyorum. Memnunum. Kalitesi de benim şahsi tecrübelerime göre, gayet iyi. Bunlar benim şahsi görüşüm ve gerçek kullanıcı deneyimim. Herkesin modele göre, deneyimleri farklı olabiliyor. ML240L V2 şu anda baktığımda, fiyat performans değil. Kullanmama rağmen, objektif şekilde böyle söyleyebilirim.
Doğrudur teknoloji biraz da şans işi size denk gelen modelde öyle bir problem olmayabilir umarım da problemsiz şekilde devam eder. Şimdilik Arctic modeline daha yakınım yine de bilgileriniz için çok teşekkürler.Yani o zaman 360'a geçin. Ama siz dersiniz 9800X3D geçeceğim, o zaman güçlü bir sıvı soğutma lazım olacaktır. Açık konuşmak gerekirse ben çok memnunum. Ses problemi yaşamıyorum, soğutma yük altında maksimum 65-68 arası geziyor. Boşta 38-40 derece arasında alıyorum ortalama. Ama bende klima var, oda genelde 23-24 derece benim.
Cool Master hem kasasını, hem sıvı soğutmasını kullanıyorum. Memnunum. Kalitesi de benim şahsi tecrübelerime göre, gayet iyi. Bunlar benim şahsi görüşüm ve gerçek kullanıcı deneyimim. Herkesin modele göre, deneyimleri farklı olabiliyor. ML240L V2 şu anda baktığımda, fiyat performans değil. Kullanmama rağmen, objektif şekilde böyle söyleyebilirim.
Doğrudur teknoloji biraz da şans işi size denk gelen modelde öyle bir problem olmayabilir umarım da problemsiz şekilde devam eder. Şimdilik Arctic modeline daha yakınım yine de bilgileriniz için çok teşekkürler.
Bu iş biraz da marka bazlı değil, model bazlı. Bunu unutmayın hocam. Bazı modellerde kronik sorunlar olabiliyor. İyice araştırın. Benim cihaz V2 olduğu için muhtemelen sorun yok.
Şu anda Techolay açık, YouTube'dan müzik dinliyorum. Odam 24 derece ve aldığım sıcaklık değerim. Yanlış anlaşılmasın, sizi ikna etmeye çalışmıyorum, ya da ürünü alın diye dikte etmiyorum.
Bu arada kafa karışıklığı olursa @20424 hocama danışabilirsiniz. Bilgin olsun @Kamiki
Son düzenleme: