7500F'i idareten 500TL'ye aldığım Dark Freezer X123 ile soğutuyorum. En ucuz modellerden birisi ona rağmen işlemci daha 60ı geçmedi oyunlarda hep 50 52 arası 7500F için o kadar para baymaya gerek yok hepsi işinizi görür tabii almışken iyi almak var Phantom spirit vs çok iyi olur ilerisi içinde hem işlemci vs değişirseniz. Eğer sadece 7500F için alacaksanız ileride değişmem diyorsanız X123 alın geçin fazla para vermeye gerek yok bütçeniz varsa farklı iyi bir şey istiyorum derseniz orası ayrı. Sadece bu işlemciye gidip 2.5 3K sıvı soğutucu alanlar var inanın 500TL'ye aldığınızla aynı işi yapıyor hemen hemen aynı sıcaklıklarda tutuyor tabii sadece 7500F için aldıysanız. Bende ileride 7800X3D geçeceğim için şu anlık işimi fazlasıyla görüyor. Böyle planınız varsa almışken iyi bir şey almak tabii ki daha iyi olur.

İleride işlemci ile beraber değişeceğim bir soğutucu olacak bu planlarımda bir değişiklik olmaz ise. X3D bir işlemci 9800 belki 360mm sıvı soğutmaya geçmeyi planlıyorum ileride zaten. Bu yüzden sizin önerinizi değerlendirebilirim. Dark markasını biliyorum ve bu soğutucunun sanırım eski versiyonunu eski kasamda hala aktif kullanıyorum intel i5 9400f işlemci ile beraber en yüksek 66 dereceyi gördüm ki kasamın önündeki 3 fandan birisi arızalı yani hava akışı bile tam değil. 9800X3D için phantom spirit yeterli olur mu düşüncesi var aklımda ama yeterli olsa bile yinede sıvı soğutma tercih ederim sanırım sadece görsel olarak tatmin olmak için şu anki bütçem elversede keşke direkt alabilsem ikisinide :LOL: tek bilmediğim ve çekindiğim 7500f için hangi soğutucu yeterli olur acaba sorusuydu emin olamadım bu yüzden.

İleride işlemci ile beraber değişeceğim bir soğutucu olacak bu planlarımda bir değişiklik olmaz ise. X3D bir işlemci 9800 belki 360mm sıvı soğutmaya geçmeyi planlıyorum ileride zaten. Bu yüzden sizin önerinizi değerlendirebilirim. Dark markasını biliyorum ve bu soğutucunun sanırım eski versiyonunu eski kasamda hala aktif kullanıyorum intel i5 9400f işlemci ile beraber en yüksek 66 dereceyi gördüm ki kasamın önündeki 3 fandan birisi arızalı yani hava akışı bile tam değil. 9800X3D için phantom spirit yeterli olur mu düşüncesi var aklımda ama yeterli olsa bile yinede sıvı soğutma tercih ederim sanırım sadece görsel olarak tatmin olmak için şu anki bütçem elversede keşke direkt alabilsem ikisinide :LOL:
Islemci degistirecegin zaman zaten butcende olmus olur. 22K'a islemci alirken 4-5K'ya da 360 mm sivi sogutma alirsin. O yuzden simdilik bunu al. Nasil olsa islemci ile birlikte bunu da aldigin fiyata satarsin.

Islemci degistirecegin zaman zaten butcende olmus olur. 22K'a islemci alirken 4-5K'ya da 360 mm sivi sogutma alirsin. O yuzden simdilik bunu al. Nasil olsa islemci ile birlikte bunu da aldigin fiyata satarsin.
Teşekkürler önerdiğiniz ürünü alacağım dediğim gibi zaten bildiğim ve daha önce kullandığım bir ürün.