AorusSky

Çalışkan
1 ay olmadı, yeni sistem topladım. İşlemcim Ryzen 5 7500F, soğutucum Thermalright Assassin Spirit 120 SE V2. Sisteme OCCT testi yaptığımda hiçbir hata vermiyor, fakat 1 dakikadan kısa sürede 95 derecelere geliyor ve sabit 95 derecede takılıyor ve throttle yiyip işlemci hızı 4.7 - 4.6 hızlarında sabit çalışıyor. Birkaç defa termal macun yeniledim, fakat sonuç yine aynı. Bu durumda ne yapmalıyım?
  • Anakart: Gigabyte B650 Eagle AX
  • Kasa: MSI MAG Force 120A Airflow
  • Ekran kartı: RX 9060XT 16 GB
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • RAM: Corsair Vengeance Black 16x2
  • İşlemci soğutucu: Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2

Soğutucunun montajı düzgün yapılmış mı ve jelatini sökülmemiş olma ihtimali var mı? Kontrol etmeye değer olmadı termal macun değiştirirsiniz.

1 ay olmadı, yeni sistem topladım. İşlemcim Ryzen 5 7500F, soğutucum Thermalright Assassin Spirit 120 SE V2. Sisteme OCCT testi yaptığımda hiçbir hata vermiyor, fakat 1 dakikadan kısa sürede 95 derecelere geliyor ve sabit 95 derecede takılıyor ve throttle yiyip işlemci hızı 4.7 - 4.6 hızlarında sabit çalışıyor. Birkaç defa termal macun yeniledim, fakat sonuç yine aynı. Bu durumda ne yapmalıyım?
  • Anakart: Gigabyte B650 Eagle AX
  • Kasa: MSI MAG Force 120A Airflow
  • Ekran kartı: RX 9060XT 16 GB
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • RAM: Corsair Vengeance Black 16x2
  • İşlemci soğutucu: Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2
OCCT, canını çıkartıyor işlemci ile soğutucunun. Oyunlarda bu sıcaklıklara çıkmıyorsa normal.

Soğutucunun montajının düzgün olması lazım video izledim ve ona göre yaptım, jelatini de söktüm soğutucu ile TF4 gelmişti gittim daha iyi bir macun aldım onunla denedim ama yine aynı sonuç, Battlefield 6'da 88 dereceleri görüyor. Valorant'ta falan 78i geçmiyor ama şu anda kış ayındayız yaz ayında daha fazla ısınabilir diye düşünerek yazıyorum.

https://www.hepsiburada.com/thermalright-frozen-warframe-240-se-argb-black-240mm-intel-amd-uyumlu-islemci-sivi-sogutucu-p-HBCV00008UNZHM?magaza=BETA PLUS TEKNOLOJİ bu sivi so[utmayı almalıyım faydası olur mu.

OCCT, canını çıkartıyor işlemci ile soğutucunun. Oyunlarda bu sıcaklıklara çıkmıyorsa normal.

Benimki de stok ayarda Phantom spirit varken 1.2v yük ile 80 dereceye vuruyor. All Core sabit verip aynı voltaji verdiğimde 70 dereceyi geçmiyor.

Hocam galiba Phantom spirit benim soğutucunun 1 2 gömlek üstü bir soğutucu çünkü bendeki 4 bakırlı.

Son düzenleme:
Son düzenleme: