Ryzen 5 7500F işlemcinin sıcaklık değerleri nasıl?

AWOLNATION

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

Yakın zamanda sistem topladım ama bir sorun var gibi hissediyorum.

Kasa: MSI MAG Pano M100R
İşlemci: Ryzen 5 7500F
Soğutucu: MSI CoreLiquid E360

Boştayken işlemci 55-60 derecelerde geziyor, fanlar sessiz çalışıyor. Oyun oynadığım zaman (RDR 2) işlemci sıcaklığı 75-80 derecelere geliyor. Fanlar sadece işlemci soğusun diye devirli dönmeye başlıyor ve ses oluyor.

Ama aynı zamanda %100 kullanımı olan GPU'ma undervolt yaptım 270W'ta (330W Default) kullanıyorum. Fan bile açmıyor, daha görmedim o fanların döndüğünü. 65 dereceden yukarısını da görmedim.

Arkadaşımda 7800X3D ve Arctic Liquid Freezer soğutucu var. Boşta 45-50 derecelerde geziniyordu ve oyun oynarken fanları ekstra ses yapacak kadar hızlanmıyordu.

Bu sıcaklık değerleri normal mi sizce yoksa soğutucumda bir sorun mu var acaba?

Son düzenleme:
360 mm sıvı soğutma ile daha serin çalışması gerekiyor bence

Şu sıralar havalar sıcak olduğu için sistemlerinde daha sıcak çalışması normal ama 360 mm için fazla geldi bana sıcaklık bilmiyorum daha deneyimli arkadaşlar yardımcı olur

Bende Ryzen 5 7600 ve Ak400 digital hava soğutma var maksimum 72 73 oluyor sıcaklıklar

Eğer BIOS üzerinden işlemciye PBO tarzı Overclock işlemleri yaptıysanız ondan olabilir

Ryzen 5 7500F ve Gamepower skadi 240 ile boşta 40-45 Battlefield 2042 ya da Valorant Full high ayarlarda 70 görmedim.

Ryzen 5 7500F için ekran kartın fazlasıyla yüksek Sapphire Nitro+ RX 9070XT cidden güçlü bir ekran kartı. Eğer mümkünse sen de arkadaşın gibi 7800X3D gibi bir X3D modele veya daha iyi bir işlemciye geçmeyi düşüne bilirsin öte yandan 75-80 derece gibi sıcaklıklar %100 yük altında gayet iyi değerler. ses konusunda ise tamamen soğutucu fanların ile alakalı, daha sessiz soğutuculara bakabilirsin onun dışında bence bir sorun yok.

Odam biraz sıcak arkadaşlar, öyle hava akışının olduğu bir yer de değil ama yinede içime bi şüphe düştü acaba soğutucu yeterince iyi değil mi yoksa işlemcide mi bir sıkıntı var diye merak ettim. Çünkü ekran kartıda aynı koşullar altında %100'de çalışıyor ve fan bile çalıştırmıyor. BIOS'tan işlemciyle alakalı hiçbir işlem yapmadım. Sadece bios güncelledim ve Ramleri EXPO'ya aldım 6400 MHz'de çalışıyorlar.

PSU'nun altta olduğu kasaların hava akışları çok kötü, yandaki fanlar verimli olmuyor, alttan hava gerekli ama o kasada olmuyor maalesef.

Hava sıcaklığı ve kasanın havadar olmaması size 15 dereceye kadar fazla ısı olarak yansıyabilir.

O zaman çok anormal bir durum yok gibi gözüküyor. Endişelenmem gereken bir şey var mı?

Sıvı soğutmadan 600TL'lik kule tipi soğutucu performansı almak sizin için sorun değilse endişeleneceğiniz bir durum yok.

Sıvı soğutmadan 600TL'lik kule tipi soğutucu performansı almak sizin için sorun değilse endişeleneceğiniz bir durum yok.
Öğrenmeye çalıştığım şey o hocam. Bir şeyde sorun mu var diye sorguluyorum bende.

Soğutucu pompa hızını kontrol edin, soğutucu blok montajının dengeli yapılması lazım, oda etkiler.

Havanın ve kasanın etkilerini azaltmaz bunlar, o kısımlarda sorun varsa oradan kazanç sağlar.

Soğutucuda bir problem olup olmadığınıda başka bir soğutucu deneyerek anlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…