Dostlar herkese selam, yeni bir bilgisayar topladım. İşlemcim başlıkta belirttiğim gibi 7500F. Oyun oynarken ekteki gibi sürekli 4.70 GHz seviyelerinde çalışıyor. İşlemcinin temel hızını 3.7 GHz olarak biliyorum. Ancak ben herhangi bir OC işlemi yapmadım. Bu hızlar normal mi? Şimdiden teşekkürler.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Boost clock. Yük altında yüksek frekansa çıkar zaten. OC'lik bir durum değil. Sorun yok.
Boost clock. Yük altında yüksek frekansa çıkar zaten. OC'lik bir durum değil. Sorun yok.
Drottinn
Çalışkan
OC'lik bir durum değil demiş arkadaş ama aslında bu bir overclock. AMD işlemci kullanıyorsan AM soketli anakartlarda PBO(precision boost overdrive) diye bir özellik vardır. Bu özelliği istersen anakarttan bios üzerinden açabilir ya da kapatabilirsin, kapatırsan performansın düşecektir, yük altında da sabit çekirdek hızlarında çalışmaya devam edecektir. Sıcaklık da büyük oran da düşer. Sıcaklık ile alakalı bir sorunun yoksa açık kalsın. Bu özellik işlemci yüke girdiği zaman otomatik olarak overclock yaparak daha performanslı çalışmasını sağlar. Ekstra bir de PBO'dan bağımsız ama bir bakıma da pbo ile birlikte kullanılan curve optimizer diye bir teknoloji daha var. Bu özellik de işlemcinin voltaj ayarlarında düşürmeler yapmana olanak sağlayarak daha düşük sıcaklıklarda ve daha yüksek performans ile çalışması sağlanır. Video falan izleyerek bakarsan daha rahat bir şekilde anlayabilirsin. Bu arada zararlı bir durum değil onu da belirteyim. OC zaten zararlı değildir, önemli olan düzgün soğutabilmen ve stabil çalışıp çalışmadığına bakman. PBO kullanıyorsun, dolayısı ile hiç bir sıkıntı olmaz, zaten stabil çalışıyordur. Sadece sıcaklığık değerlerine bak. Çok yüksek ısılardaysa soğutucunu değiştirebilirsin, ya da bu özelliği dediğim gibi kapatabilirsin ve sıcaklık değerlerin de düşecektir.
Son düzenleme: