Ryzen 5 7500F, RTX 3080 Ti'ı besler mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Altuğ Karatekin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 399
  • Etiketler Etiketler
    7500f
Evet soru başlıktaki gibi. Sormamın sebebi her oyunda aşağı yukarı %70 civarı ve üstü kullanım oluyor ve ekran kartı sürekli fan hızı arttırıp azaltıyor bazen oyunlardan atıyor.. İşlemci'de -20 curve var, bunun bir etkisi var mıdır ?

Bazı oyunlarda fark etmezsin bazı oyunlarda edersin %10 luk bir darboğaz olabilir 1080p için konuşuyorum. 2K da darboğaz yaratmaz.

Sicakliklar normal ama RAM hizi cok dusuk gorunuyor.

Sensörlerin doğru çalıştığını düşünmüyorum açıkçası. Fanlardan çok rüzgar basınç sesi geliyor ama fan hızını %30 gösteriyor. Miningli kart olamaz çünkü GPU-Z'de GA102(LHR) diyor. Uc/Uv deneyeceğim boş bir vakitte bakalım ne olacak. Birde kartın kendi yazılımında bile rgb kontrolü yok. voltaj ayarlatıyor sadece. Afterburnerdan her şeyi hallediyorum şu an.

Kartın soğutma bloğunda beyaz korozyon var temizleyeceğim temizlemişken padleri de değiştireceğim, ama kart kısmını görmedim. Fanların bulunduğu metal blokta da kararmalar var. Ama fanların dönme sebebi değillerdir tabiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…