Hocam bu ifadeden ne anlayabilirim: "Bu mantıkla 5060 Ti'ı 4K için önermem çünkü 5070 ile aralarında bariz bir güç farkı var." Biz de o güç farkına göre 5070'e 4K için uygun değil derken daha üst kartlara uygun diyoruz. Sabahtan beri DLSS tarzı çözümleri örnek gösteriyorsunuz bu tarz sorulara native rasterization'ı taban metrik alarak cevap verilir. Yoksa sunumunda 5070 4X MFG ile 4090'ı eşit gösteren Jensen'i kimse eleştiremez. Ayrıca buradaki esas problem şu tarz oyunların sıklığı, bunlar 5070Ti'a bile acaba dedirtiyor 5070 üzer bu senaryolarda ondan genel olarak uygun cevabı verilemiyor.Grafik de kısıyorum teknolojileri de kullanıyorum hocam. 4K'da DLSS performans açmayı bile 2K native Ultraya tercih ederim. 2 tane monitör var önümde biri 4K diğeri 2K. 4K bariz mükemmel bir çözünürlük sunuyor.
Konunun başından beri saf güce dair bir şey kastettiysem oturduğum yerden kalkmak nasip olmasın hocam.
Detaylar
Kim cevapladı?Çatlı Reis 10
Uzman
Hocam bu ifadeden ne anlayabilirim: "Bu mantıkla 5060 Ti'ı 4K için önermem çünkü 5070 ile aralarında bariz bir güç farkı var." Biz de o güç farkına göre 5070'e 4K için uygun değil derken daha üst kartlara uygun diyoruz. Sabahtan beri DLSS tarzı çözümleri örnek gösteriyorsunuz bu tarz sorulara native rasterization'ı taban metrik alarak cevap verilir. Yoksa sunumunda 5070 4X MFG ile 4090'ı eşit gösteren Jensen'i kimse eleştiremez. Ayrıca buradaki esas problem şu tarz oyunların sıklığı, bunlar 5070 Ti'a bile acaba dedirtiyor 5070 üzer bu senaryolarda ondan genel olarak uygun cevabı verilemiyor.
Eki Görüntüle 277036
Hocam hatanız şurada ben başından beri saf kas gücünden bahsetmiyorum ama siz inatla ondan bahsettiğim konusunda diretiyorsunuz. Daha 2. mesajımda teknolojilerden faydalanmayı bilmek gerektiğinden bahsetmişim gelmiş burada saf kas gücünde şöyle böyle diye konuşuyorsunuz, iyi de bunu inkar eden zaten olmadı. Birkaç arkadaş sanırım siz de dahil 4K'da 5070 yeterli değil dediniz bende teknolojiler ile fazlasıyla yeterli dedim bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
Ben alıntı attığım mesaj özelinde söyledim saf güç muhabbetini.Hocam hatanız şurada ben başından beri saf kas gücünden bahsetmiyorum ama siz inatla ondan bahsettiğim konusunda diretiyorsunuz. Daha 2. mesajımda teknolojilerden faydalanmayı bilmek gerektiğinden bahsetmişim gelmiş burada saf kas gücünde şöyle böyle diye konuşuyorsunuz, iyi de bunu inkar eden zaten olmadı. Birkaç arkadaş sanırım siz de dahil 4K'da 5070 yeterli değil dediniz bende teknolojiler ile fazlasıyla yeterli dedim bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
Çatlı Reis 10
Uzman
Ben alıntı attığım mesaj özelinde söyledim saf güç muhabbetini.
Konu saf güç değil benim de saf güç özelinde konuşmadığımı gayet iyi biliyorsunuz boş muhabbete lüzum yok.
Jetronin 15
Üstün
Bir senede eskiyeceğini söylemedim.4K için yeterli değil diyen arkadaşlar kartı 4K da kullanıyorum neden yeterli değil diyorsunuz? Uzun vadede diyorsanız okey de 1 senedir en ufak sorun yaşamadım 2-3 sene daha sorun yaşayacağımı düşünmüyorum açıkçası.
@shruux, @mrzaknafein, @user44, @shiedae3,
@Jetronin,
Bu meblağlara toplanacak sistemlerin en azından 6-7 yıl götürmesi gerektiğini düşündüğüm için yetersiz kalacağını söyledim.
Çatlı Reis 10
Uzman
Bir senede eskiyeceğini söylemedim.
Bu meblağlara toplanacak sistemlerin en azından 6-7 yıl götürmesi gerektiğini düşündüğüm için yetersiz kalacağını söyledim.
Uzun vade için haklısınız bir yerde nefesi kesilecektir. Zaten bende söyledim aynısını.
Mordor Kumpircisi 44
Başarılı
Ben de böyle düşünüyorum. Ha 5-6 sene olmasa da ama 3-4 sene sıkıntısızca akılda soru işaretleri bırakmadan götürmesini beklerim.Bir senede eskiyeceğini söylemedim.
Bundan 10 15 yıl önce VRAM oyuncular için ekran kartı seçiminde belirleyici bir faktör değildi ama bugün için durum farklı.
Arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama 5070 almak kumar oynamak demek. 5070 duyurulduğu gün 12GB vram'i nedeniyle ölü doğdu zaten alınmaması gereken kartlar listesine girdi.
40 bin TL verip üst ortalama/ortalama üstü performans bekliyorsam, birkaç yıl sonra VRAM yüzünden duvara toslamak istemem. Aynı veya benzer fiyat bandında daha fazla VRAM sunan alternatiflere yönelirim bu kadar basit.
Yeni konular
-
-
-
-
-
30.000 TL bütçede 2K 27 inç monitör tavsiyesi
- Routinues
-
-
-
-