Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hielah

Uzman
Bu yavaşlığa anlam veremiyorum, Startup'taki tüm uygulamaları kapadım ama hala da çok yavaş. Özellike açılışta parola bölümünün gelmesi uzun sürüyor, parolayı yazıyorsun masaüstünün gelmesi zaman alıyor. Masaüstüne geliyorsun alttaki pencere ortada yok geç geliyor. Daha dün Windows 10 kullanıyordum fişek gibi hızlıydı. Sistemim eski veya dandik değil, sizde de böyle değil mi?

R5 7500F
7700XT
2x8 16 GB 6000MHz RAM.

Çözüm
Tekrardan temiz kurulum ve Windows'un önüme çıkardığı güncellemeleri ve Chipset'i yükleyince sorun kalmadı. Şu an gayet hızlı.
R5 5600 sistemimde de R7 7840HS sistemimde de marka logosu 4 saniyede gelirken Windows oturum açılıyor ekranı 7 saniyede falan geliyor. Biri Zen 3 DDR4 biri Zen 4 DDR5 yani bunlarla da ilgili yok demek ki olayın. Sende kaç saniye sürüyor?

Kullandığınız depolama türü nedir?
Depolama türü derken anlamadım ne demek istediğini. 1 TB SSD kullanıyorum.

Çözüm bulamazsam Windows 10'a geri döneceğim. 5-6 FPS fazla alacağım diye Windows 11'de kalınmaz bence.

R5 5600 sistemimde de R7 7840HS sistemimde de marka logosu 4 saniyede gelirken Windows oturum açılıyor ekranı 7 saniyede falan geliyor. Biri Zen 3 DDR4 biri Zen 4 DDR5 yani bunlarla da ilgili yok demek ki olayın. Sende kaç saniye sürüyor?
Sorun sistemin açılış hızı değil, ki zaten Windows ile bir alakası da yok. Windows ekranı geldikten sonra başlıyor olay, iğrenç bir şey. Bekleme yapınca PC'yi kırasım geliyor artık.

CrystalDiskInfo indirip SS atar mısınız?
Screenshot 2024-08-29 223412.webp

Windows 10'da roket hızında olan sistem Windows 11'de afallıyor.

Sorunun 7500F'le alakası yok. Ben de 7500F kullanıyorum, cillop gibi 5 saniyede falan açılıyor.
Olmaması gerekiyor işte, onu söylemeye çalışıyorum. Güncel bir sistem, Windows 11'de traktör gibi çalışıyor.