Bütçe
3.000 TL

Yusuf Cevizci

Başarılı
Merhaba. Ryzen 5 7600 işlemcimi stok soğutucu ile kullanıyorum. Macun olarak MX4 kullanıyorum. Macunu yeni değiştirdim ancak bazı oyunlarda işlemci sıcaklığı 96 dereceye kadar yükseliyor. Stok soğutucu yerine ne önerirsiniz? Kasam Vento Neptune VG07F, anakartım MSI B650M-A. 3.000 TL bütçem var.

Kasam küçük olduğu için kule tipi soğutucular içeriyi iyice daraltır gibi düşünüyorum. Bir de bu soğutucu gerçekten soğutabilecek mi?

Merhaba. Ryzen 5 7600 işlemcimi stok soğutucu ile kullanıyorum. Macun olarak MX4 kullanıyorum. Macunu yeni değiştirdim ancak bazı oyunlarda işlemci sıcaklığı 96 dereceye kadar yükseliyor. Stok soğutucu yerine ne önerirsiniz? Kasam Vento Neptune VG07F, anakartım MSI B650M-A. 3.000 TL bütçem var.
Sıvı soğutma için bunu önerirdim ama siyahı bitmiş, beyaz olması problem olmayacak ise f/p soğutucu:

@Yusuf Cevizci Kasa 360 desteği var mı bu arada?

Sıvı soğutma için bunu önerirdim ama siyahı bitmiş, beyaz olması problem olmayacak ise f/p soğutucu:

Ben de bunu tavsiye edecektim, güzel modeldir. Radyatör kalınlığına dikkat edin yine de.

VRM Fan mevcut olması sebebiyle, f/p segmentine tam oturuyor. Her türlü işlemciyi soğutursunuz problemsiz, 7600 problem olmayacaktır bu soğutucuya. Radyatör kalınlığından ötürü problem yaşamazsanız eğer. @Yusuf Cevizci

Üst panele sığmaz ama ön panele 360 sığar.

Tercih edebilirsin, f/p soğutucudur. İncehesap Gaming geceleri oluyor, Cuma akşam saat 22.00. Çok acelen yoksa istersen onu bekle. Çok f/p sıvı soğutmaları sokuyorlar indirime arada, daha iyi bir modeli, daha ucuza alabilirsin. 7600 için aman aman fark olmayacaktır ama almışken üst segment bir ürün yakalama şansın var yani.

Öne takarsan fanların yönünü ters çevirmen gerekli, hatta push/pull konfigurasyonu ile 2-3 derece daha düşüş elde edebilirsin, aklında olsun. Öne taktığında dışardan serin havayı kasa içerisine verecek, bu haliyle 360'ı öne takarsan dışarı üfleyecektir, kasa içerisi havalanmaz. Yönlerini dışardan içeriye hava alacak biçimde çevirmen gerekli, bir de 2 taraflı fan takma fırsatından dolayı push/pull deniyor, bir araştırırsın onu. Radyatör fanları için statik basınç yüksek olan Arctic P12 Max ya da Silverstone AirBlazer gibi modellere bakabilirsin. @Yusuf Cevizci

Bu çipe 240mm yetecektir ama, Arctic 240 Pro da alabilirsin, bütçe çıkarsa, yeni versiyonu.

Hepsiburada kendi satıcılı, vade farksız taksit imkanı var, düşünürsen. Çok performanslı bir soğutucudur fakat önerdiğimiz Enermax gibi radyatörü kalındır, kasana sığar mı emin olamadım, anakart VRM Heatsink'lerine çarpabiliyor, montaja mani oluyor genelde. @Yusuf Cevizci