Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vexal

Çalışkan
AMD Ryzen 5 7600 işlemcim var. İşlemci soğutucusu olarak Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 kullanıyorum.
Grafiği kaliteli oyunlarda işlemci sıcaklığı 90'ın altına inmiyor, bu normal mi? Tecrübelerinizi, bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

(Görüntüdeki oyun: Rise of the Tomb Raider. Ayarlar ultrada.)

techolay.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
7600 o soğutucu soğutur yani sıkıntı var yanlış takılmış olabilir. Termal macun konusunda benim 5 yıldır değişmedi fakat halen artış olmadı ısı da o yüzden yanlış takılmış olabilir fan.

@vexal, rezalet. Montaj hatası var. Çıkarın tekrar takın, vidayı tekte sıkmayın. Birini az sıkın, ondan sonra diğerine geçin.

Merhabalar tekrardan. Soğutucu fanlarını yanlış takmışım sanırım tekrar söküp bu sefer soğutucunun 2 fanını da kasanın arka kısmına üfleyecek şekilde taktım. Termal macunu yeniledim (işlemcinin ortasına nohut tanesi kadar koyup soğutucu bloğu yerleştirdim söylediğiniz şekilde.)

(Termal macunu değiştirmeden önceki son durum bu şekildeydi)

techolay soğutucu 1.webp
techolay soğutucu 2.webp

OCCT testini de montajdan sonra yaptım ama işlemci değerleri yine aynı gibi geldi bana.

OCCT-26212-111345 yeni 2.webp

Şüphelendiğim noktalar şunlar:
1. Ya termal macun kalitesiz (soğutucunun kendi termal macununu kullanıyorum).
2. Ya montajı yanlış yapıyorum.
3. Ya da bu değerler normal bu işlemciye göre.

7600 o soğutucu soğutur yani sıkıntı var yanlış takılmış olabilir. Termal macun konusunda benim 5 yıldır değişmedi fakat halen artış olmadı ısı da o yüzden yanlış takılmış olabilir fan.

Bu konuda tecrübesizim. Soğutucu fanlarının ikisini de kasanın arka kısmına üfleyecek şekilde montajladım acaba doğru mu yaptım?

TF-7 kaliteli bir macun.

Değil hocam.

%99.9 yanlış yapıyorsunuz. 86W çekiyor işlemci, soğutucunun rahat şekilde tutması lazım.

O zaman son çare tavsiye ettiğiniz termal macun ile birlikte bilgisayar tamircisine gitmem gerekecek.

Fan yönünü yanlış yapsanız bile 95° görmemesi lazım.

Bence de. Montajı yanlış yapıyorsunuz.

Anladım, o zaman tamirciye götürdükten sonra son durumu haber edeceğim.

@michaelscofield @ChapoCups Sanırım sorun fanı yanlış takmamdaydı ve termal macunun doğru sürememdi. Artık oyuna girdiğimde sıcaklık max 83 dereceyi görüyor. Ortalama 78 derecelerde geziyor. Ama OCCT testinde yük %100 de iken sıcaklık hâlâ 95 derecenin altına düşmüyor, o da bence mühim değil oyunlarda %100 yük olmuyor zaten.

tomb rider.webp

Tamirciye götürmeden kendim dün yaptığımla bıraktım bu arada son durum böyle.

Son düzenleme:
Anladım, o zaman tamirciye götürdükten sonra son durumu haber edeceğim.

@michaelscofield @ChapoCups Sanırım sorun fanı yanlış takmamdaydı ve termal macunun doğru sürememdi. Artık oyuna girdiğimde sıcaklık max 83 dereceyi görüyor. Ortalama 78 derecelerde geziyor. Ama OCCT testinde yük %100 de iken sıcaklık hâlâ 95 derecenin altına düşmüyor, o da bence mühim değil oyunlarda %100 yük olmuyor zaten.

Eki Görüntüle 226986

Tamirciye götürmeden kendim dün yaptığımla bıraktım bu arada son durum böyle.
En azından oyunlardaki dereceler düzelmiş. Montaj hatası demiştim.