Bugün ben de Dell G3223D adlı aslında çok sevdiğim monitörü sattım. Hızlı trenle gelip garda teslim ettim ve paramı aldım😄

Nakit konusunda tırnakçılar olabiliyor, dikkat et. Eğer tutar yüksek ise paranı FAST/Havale/EFT yöntemi ile al. Anında da başka bankaya transfer edip, noktayı koyarsın. Dolandırılma ihtimalin %0 falan olur. :D

Düşük tutarlarda çok da üstüne düşmeye gerek yok zaten. 🫡

Nakit konusunda tırnakçılar olabiliyor, dikkat et. Eğer tutar yüksek ise paranı FAST/Havale/EFT yöntemi ile al. Anında da başka bankaya transfer edip, noktayı koyarsın. Dolandırılma ihtimalin %0 falan olur. :D

Düşük tutarlarda çok da üstüne düşmeye gerek yok zaten. 🫡
Direkt hesaba attı hocam. Ben zaten nakit kabul etmem. Başka bankaya transfer işi ne işe yarıyor tam olarak peki hocam?

Benim de telefoncu arkadaşın önerisi oda. Bir ara EFT dolandırıcılığı gibi muhabbetler vardı çünkü. Tabii şimdi çok zor ihtimal bunlar.

Fast ile parayı geri alamıyorlar rızan olmadan zaten.

Kafa rahat etsin diye aslında. Yapılmasa da olur.

Benim de telefoncu arkadaşın önerisi oda. Bir ara EFT dolandırıcılığı gibi muhabbetler vardı çünkü. Tabii şimdi çok zor ihtimal bunlar.

Fast ile parayı geri alamıyorlar rızan olmadan zaten.

Kafa rahat etsin diye aslında. Yapılmasa da olur.
İkinci elde elektronik ürünler genelde gider fiyatına gitmiyor hocam. Tabii işlemci ve ekran kartı hariç. Bunlar değerli parçalar. Ancak, monitör mesela benimkinin hakkı 8.500 TL idi, kaliteli bir modeldi ama sıkıldım artık 2 aydır alan yok masamda yer kaplıyor ve ihtiyacım yok, 7.500TL 'ye verdim geçtim. Bazı arkadaşlar 1000-1500 ucuza verdin diyor da, açıkçası çalışan ve düzenli geliri olan birisi için 1000 TL için aylarca o ürünü bekletmeye gerek yok. Sahibinden' de yazılan fiyatlara ürünler çok satılmıyor.

Şimdi eğer ilana koyarsam eğer bakalım gerçekten 6.000 TL'ye satılacak mı 7600x.

İkinci elde elektronik ürünler genelde gider fiyatına gitmiyor hocam. Tabii işlemci ve ekran kartı hariç. Bunlar değerli parçalar. Ancak, monitör mesela benimkinin hakkı 8.500 TL idi, kaliteli bir modeldi ama sıkıldım artık 2 aydır alan yok masamda yer kaplıyor ve ihtiyacım yok, 7.500TL 'ye verdim geçtim. Bazı arkadaşlar 1000-1500 ucuza verdin diyor da, açıkçası çalışan ve düzenli geliri olan birisi için 1000 TL için aylarca o ürünü bekletmeye gerek yok. Sahibinden' de yazılan fiyatlara ürünler çok satılmıyor.

Şimdi eğer ilana koyarsam eğer bakalım gerçekten 6.000 TL'ye satılacak mı 7600x.

Ben bakıyorum sıfıra çok yakın fiyatlar ile satmaya çalışıyorlar, fiyatı uygun tutup hızlı elden çıkarıyorum bende genelde.

Aç gözlülük yaptıkları için aylarca bekliyorlar.

Bence satılır, satılmaz ise biraz düşürürsün anında gider. İşlemci çok beklemez elinde.

Telefon, işlemci,ekran kartı, RAM, konsol, TV bunlar aşırı hızlı satılıyor. Benim sattığım ürünler genelde çok temiz oluyor, fazla kalmıyor elimde. Fiyatıda muadillerine göre uygun tutunca gidiyor.

Ben bakıyorum sıfıra çok yakın fiyatlar ile satmaya çalışıyorlar, fiyatı uygun tutup hızlı elden çıkarıyorum bende genelde.

Aç gözlülük yaptıkları için aylarca bekliyorlar.

Bence satılır, satılmaz ise biraz düşürürsün anında gider. İşlemci çok beklemez elinde.

Telefon, işlemci,ekran kartı, RAM, konsol, TV bunlar aşırı hızlı satılıyor. Benim sattığım ürünler genelde çok temiz oluyor, fazla kalmıyor elimde. Fiyatıda muadillerine göre uygun tutunca gidiyor.
Katılıyorum hocam. Ama monitör hızlı gitmiyor. Monitörün hızlı gitmesi için İstanbul'da yaşamak lazım. Alıcı olucak ki hemen gelip bakıcak, test edip alıcak.

Bunun dışında ekran kartı, işlemci vs. bunlar hızlı gider diye düşünüyorum bende.

Ben de ne yapacağımı şaşırdım hocam. Galax 1 Click OC 5080 sipariş etmiştim, iade ettim beğenmedim kartı. Suprim SOC aldım ertesi gün bana özel Hepsiburada indirimi oldu, ROG Astral aldım. Indiana Jones oynadım 4K ultra vs. baktım VRAM 14.5 GB. Dedim ki 5080 Super beklemekten başka çare yok. Bundan dolayı da madem 5080 Super çıkana kadar 7600x'i satayım da 9800x3D'ye geçeyim dedim. Sırf oyun için de 5090'a o kadar para bayılmak istemiyorum açıkçası. Bundan dolayı 7600x'i satmayı düşündüm.

Katılıyorum hocam. Ama monitör hızlı gitmiyor. Monitörün hızlı gitmesi için İstanbul'da yaşamak lazım. Alıcı olacak ki hemen gelip bakacak, test edip alacak.

Bunun dışında ekran kartı, işlemci vs. bunlar hızlı gider diye düşünüyorum bende.

Ben de ne yapacağımı şaşırdım hocam. Galax 1 Click OC 5080 sipariş etmiştim, iade ettim beğenmedim kartı. Suprim SoC aldım ertesi gün bana özel Hepsiburada indirimi oldu, ROG astral aldım. Indiana jones oynadım 4K Ultra vs. baktım VRAM 14.5 GB. Dedim ki 5080 Super beklemekten başka çare yok. Bundan dolayı da madem 5080 Super çıkana kadar 7600X'i satayım da 9800X3D'ye geçeyim dedim. Sırf oyun için de 5090'a o kadar para bayılmak istemiyorum açıkçası. Bundan dolayı 7600X'i satmayı düşündüm.

Şöyle söyleyeyim bende 9800X3D işlemcisini düşündüm bir ara, fiyatı aşırı pahalı. Pas geçtim. Zen6 çıkana kadar 9700X ile devam. Hikaye odaklı oyunlarda çok yeterli olduğu için ona geçtim tavsiyeler üzerine. Sen zaten hikaye odaklı oynuyorsun, boş yere para harcama ihtiyaç yok ise. Yük zaten ekran kartına biniyor, işlemcinin müthiş bir önemi kalmıyor. 4K oyunlarda 9700X ve 9800X3D yüzde kaç fark var? Minimal seviyededir ben sana diyeyim.

4K için bence 9700X bence ideal bir işlemci. Benden daha deneyimli arkadaşlarda yanlışım var ise düzeltirler tabii.

Hatta @20424 hocama soralım, o çok daha iyi bilir benden.

Şöyle söyleyeyim bende 9800X3D işlemcisini düşündüm bir ara, fiyatı aşırı pahalı. Pas geçtim. Zen6 çıkana kadar 9700X ile devam. Hikaye odaklı oyunlarda çok yeterli olduğu için ona geçtim tavsiyeler üzerine. Sen zaten hikaye odaklı oynuyorsun, boş yere para harcama ihtiyaç yok ise. Yük zaten ekran kartına biniyor, işlemcinin müthiş bir önemi kalmıyor. 4K oyunlarda 9700X ve 9800X3D yüzde kaç fark var? Minimal seviyededir ben sana diyeyim.

4K için bence 9700X bence ideal bir işlemci. Benden daha deneyimli arkadaşlarda yanlışım var ise düzeltirler tabii.

Hatta @20424 hocama soralım, o çok daha iyi bilir benden.

Çok doğru, düşük çözünürlük ile FPS canavarlığı yapılmayacaksa 9700X tam yerinde işlemci.

Monitör konusunda da haklısın bu arada. Kocaeli ve İstanbul bölgesinde hızlı satılır. Ama tutulan bir modelse, fiyat iyiyse oda elinde kalmaz benden söylemesi.