Siz en iyisi BIOS sıfırlayın tekrar BIOS pilinden ve BIOS'tan sadece XMP değil de EXPO ayarını seçin ve SATA RAID filan karıştırmayın PBO RE bar gibi ayarları da anakartın modelini yazın bilen kişiler yardımcı olsun.

Recep Baltaş'ın AMD sistemler için BIOS ayarı videosunu izleyip uygulayın. AM5 sistemlerde geç açılma sorunu var ayar yapmazsanız. PBO enable yapmak için ise BIOS üzerinde arama kutusuna yazarsanız direkt çıkacaktır karşınıza.

Oyunlardaki performansı önemli o işlemciyle 7-24 render bazlı bir programda çalıştıracağınızıda düşünmüyorum. Sentetik testlerde puanı az çıktı diye sahte işlemcimi geldi diyenler bile var yorumsuz. Silikon kalitesi sistemde kullanılan tüm bileşenler bu puana etki eder. Çok takılmayın bunlara oyunlarda ve günlük kullanımsa sorun yoksa devam.

Oyunlardaki performansı önemli o işlemciyle 7-24 render bazlı bir programda çalıştıracağınızıda düşünmüyorum. Sentetik testlerde puanı az çıktı diye sahte işlemcimi geldi diyenler bile var yorumsuz. Silikon kalitesi sistemde kullanılan tüm bileşenler bu puana etki eder. Çok takılmayın bunlara oyunlarda ve günlük kullanımsa sorun yoksa devam.
benim amacım zaten oyun renderla işim yok

Peki böyle bilgisayarın kaç saniyede açılması gerekiyor

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp
    21,1 KB · Görüntüleme: 46
AM5 sistemlerin geç açılması normal 50 saniye üstü gibi. Üstteki videoyu izleyerek biraz daha hızlandırabilirsin belki. Gerek var mı dersen sana kalmış AM5 sistemim olmadığı için bir şey diyemiyorum.