enessylu

Uzman
OCCT ile işlemcime stres testi uyguladım. 10 dakika boyunca 125-135W güç tüketimiyle sabit 95 derece sıcaklıkta çalıştı. Sonuçları ekran görüntüsü olarak paylaştım. Sizce bu sıcaklıklar normal mi? Yoksa sıvı soğutmayı değiştirmeli miyim?

Termal macun olarak Cooler Master MasterGel Maker Nano Partikül kullandım.

Sistem özelliklerim:
  • Kasa: Asus TUF Gaming GT502 Beyaz
  • Kasa fanları: Rampage 7C-120B
  • Anakart: MSI MPG X870E Edge Ti Wi-Fi
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 9600X
  • Ekran kartı: ASUS TUF Gaming RTX 4070 Ti Super
  • RAM: Corsair Vengeance ARGB CL30 6000 MHz DDR5
  • Depolama: Samsung 2 TB M.2 SSD
  • Sıvı soğutma: Corsair iCUE H100 ARGB 240 mm
  • Güç kaynağı: Corsair RM850e 850W 80+ Gold ATX 3.0 (Full modüler)
Adsız.webp

OCCT ile işlemcime stres testi uyguladım. 10 dakika boyunca 125-135W güç tüketimiyle sabit 95 derece sıcaklıkta çalıştı. Sonuçları ekran görüntüsü olarak paylaştım. Sizce bu sıcaklıklar normal mi? Yoksa sıvı soğutmayı değiştirmeli miyim?

Sistem özelliklerim:
  • Kasa: ASUS TUF Gaming GT502 Beyaz
Eki Görüntüle 153090

TDP'si 65W olan işlemci 126W seviyelerine kadar çıkmış. BIOS üzerinden PBO veya CPB ayarlarını kapatıp tekrar test etmenizi öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sistem özelliklerim:
  • Kasa: ASUS TUF Gaming GT502 Beyaz
Eki Görüntüle 153090

H100 için normal, adı sıvı soğutma, biraz da yıpranmıştır

TDP'si 65W olan işlemci 126W seviyelerine kadar çıkmış. BIOS üzerinden PBO veya CPB ayarlarını kapatıp tekrar test etmenizi öneririm.
Kapalı olduğu halde böyle, PBO ya da gaming mode kapalı. TDP to 105W ayarı da kapalı anlayamadım. Oyunlarda bile 90W'a kadar çıkıyor kapalı olmasına rağmen. X yonga setli anakartlarda böylemi acaba diyorum kendi kendime sonra ne alaka diyorum :))

Kapalı olduğu halde böyle, PBO'ya da gaming mode kapalı. TDP to 105W ayarı da kapalı anlayamadım. Oyunlarda bile 90W'a kadar çıkıyor kapalı olmasına rağmen. X yonga setli anakartlarda böyle mi acaba diyorum kendi kendime sonra ne alaka diyorum :))

Maalesef bu işlerde tecrübem yok. Turbo Boost'ta 90 watta kadar çıkmasını normal buluyorum. Fakat sıcaklıklar normal değil.

Boşta ise 55-60 derecelerde, RDR2 Ya da GTA 5 Girdiğimde ise 77'lere kadar çıkıyor en fazla ortalama ise 67-73 derece arası. Çok değişik bir durum valla, anlayamadım.

Honeywell PTM'e geçerseniz en az 5 dereceye kadar düşürebilirsiniz. OCCT'de yine 95 derece olur ama daha yüksek TDP ve daha yüksek frekanslara çıkar.

Ben 9800X3D işlemcimde PTM'e geçtim. Piyasadaki çoğu macunu denedim. Thermal grizlly duranaut, Extreme, MX-6, hepsinden daha iyi PTM.

En güzeli iyi bir 360mm beyaz sıvı soğutma ve adam akılı fan almak. Hepsini corsair alacaksın, kontrolcüsünü de alıp, icue üzerinden kontrol edeceksin kafa rahat, hem görsel şölen, hem iyi bir soğutma bunu anladım.