Valknut

Becerikli
Yer
Antalya
Esenlikler,

Genel olarak Single Player oyunlar oynuyorum. 4K TV (120Hz) kullanıyorum buna göre en optimal şekilde ekran kartımı nasıl ayarlayabilirim? Undervolt yapmak mantıklı olur mu? (AMD Adrenalin ayarları önemli mi?)

3DMark ile denediğim yollarla MHz+250 mv -120 --VRAM 2800 (hızlı zamanlama)--pl+10 fan ayarları otomatikte 7684 puan gördüm.(sıcaklık 60-63 arası)

Hogwarts Legays'e girmiştim, RT açık 4K kalite bütün ayarlar en son neyse onda 75-130 arası FPS gördüm. Aralık biraz fazla geldi bana ve yapıların içine girince başlangıçta FPS 40-50 civarına düşüyor. Biraz zaman geçtikten sonra 130-140-150 oluyor.

Bunlara göre daha optimal bir ayar bulmam için önerebileceğiniz uygulamalar neler? Ücretsiz olması benim için iyi olur.
İşlemciye bir şey yapmak FPS'e etki sağlamaz diye düşünüyorum.
  • İşlemi: 9600X.
  • Ekran kartı: 9070XT Sapphire Nitro+
  • RAM: XPG 16x2 CL30 6000 MHz EXPO 1 açık.
  • Anakart: Gigabyte B850M Force Wi-Fi(BIOS güncel)

Son düzenleyen: Moderatör:
3DMark'ın hangi bölümünü test ettiniz? -120 mV bir tık dengesiz olmuş gibi -110-100 kafidir. PL'yi arttırmanıza gerek yok kart normal haliyle bile zaten fazla güç tüketiyor o yüzden -10 yapsanız dahi çok kayıp olmaz ama stokta da bırakabilirsiniz. VRAM ayarı güzel 2820 de deneyebilirsiniz her kartta yemiyor ama mesela ben 2840MHz'de kullanabiliyorum.

Bu tarz işlemler için Radeon uygulaması dışında hiçbir şeye başvurmayın zaten AMD her türlü yetkinliği bırakıyor kullanıcıya.

3DMark'ın hangi bölümünü test ettiniz? -120 mv bir tık dengesiz olmuş gibi -110-100 kafidir. Pl'yi arttırmanıza gerek yok kart normal haliyle bile zaten fazla güç tüketiyor o yüzden -10 yapsanız dahi çok kayıp olmaz ama stokta da bırakabilirsiniz. VRAM ayarı güzel 2820 de deneyebilirsiniz her kartta yemiyor ama mesela ben 2840MHz'de kullanabiliyorum.

Bu tarz işlemler için Radeon uygulaması dışında hiçbir şeye başvurmayın zaten AMD her türlü yetkinliği bırakıyor kullanıcıya.

Ücretsiz sunulanı denedim. VRAM'i biraz daha arttırabilirim gibi görünüyor belki pl kısınca sanki fanlar da onunla birlikte yavaşlıyor gibi gördüm. Sıcaklık bir tık daha fazla oluyor. Aslında sorduğum şey 3DMark gibi hangi uygulamalar olduğu evet bir undervolt yapıyoruz fakat bunu kaç farklı uygulamadan stress altına sokabiliriz.

OCCT ile kararlılık testi yapabilirsin ardından da oyunlarda deneyebilirsin. En son aşama oyunlar olur eğer çökerse değerleri bir tık düşürürsen düzelir. +300 offset -110 mV VRAM için 2820 dene istersen. PL'ye girmeye gerek yok stokta kalsın yada -5-10 falan yap kartın verimliliği yüksek olduğundan dolayı düşük Watt olsa da benzer sonuçları veriyor. Ben -15 ile kullanıyorum diğerleri de sana önerdiğim şekilde.

OCCT ile kararlılık testi yapabilirsin ardından da oyunlarda deneyebilirsin. En son aşama oyunlar olur eğer çökerse değerleri bir tık düşürürsen düzelir. +300 offset -110 mv VRAM için 2820 dene istersen. Pl'ye girmeye gerek yok stokta kalsın ya da -5-10 falan yap kartın verimliliği yüksek olduğundan dolayı düşük watt olsa da benzer sonuçları veriyor. Ben -15 ile kullanıyorum diğerleri de sana önerdiğim şekilde.

-105 mv yaptım gayet iyi kararlı gibi duruyor. VRAM 2850 yine bu da üst limitime yakın gibi akıcı hala pl stok bıraktım ve fanlara hiç dokunmadım. Henüz çok uzun test etme fırsatı bulamadım ama ilk etapta RT sayko da 4K FSR 4 kalite modu grafik ayarları maksimum da 100 FPS sabit aldım. Sıcaklık değerlerim de 59-60 arasıydı VRAM sıcaklığı da 75 gibiydi fanlar 900 RPM civaırnda geziyordu.