Fleifnir 21

Gelişen
Sistemi İncehesap üzerinden Gaming Gecesi'nde bazı özelleştirmelerle birlikte 80.000 TL'ye aldım. Bugün elime ulaştı ve basit kurulumlarını yapıp Rust'ta denedim. Başka oyunlarda deneme fırsatım olmadı henüz. İlk ne ayarlarını yapmamı önerirsiniz? RAM EXPO ayarı yaptım ve 6000'de çalışıyor. Ayrıca kasayı ilk açtığımda ön 3 ve arka 1 fanı RGB çalışıyordu ama şu an renksiz, nedeni ne olabilir ve nasıl düzeltiriz bunu? Başka ne tarz testler yapmamı önerirsiniz? İşlemci ve ekran kartı için hangi programlarla test edeyim?

NZXT soğutucu ekranındaki değerleri ve sistem parçalarını ekliyorum. Sadece DC, Steam ve Opera açık. Opera'da çok sekme açık şekilde kullanıyorum ve değerler boşta bu şekilde.

Ekran görüntüsü 2026-07-30 202003.webp

1785432026420.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
EXPO açtıysan Ayhan hocamla TAM'e ayar çekmekten başta bir şey kalmamış. Keyfini sür. Bir de istersen sessiz profile al.

FurMark, 3DMark, OCCT ve Memtest86 programı ile test edin. ASUS Armoury Crate programını kaldırın, sistemi yeniden başlatın, SignalRGB programı ile fanların rengini değiştirmeyi deneyin. RGB'ler aktif yani yanıyor değil mi? Yanmıyorsa soketler gevşemiştir ya da çıkmıştır, fanlardan kablo takibi yaparak soketlere ulaşın, kontrol edin. CrystalDiskMark ve info testi de yaparsın.

Son düzenleme:
FurMark, 3Dmark, OCCT ve Memtest86 programı ile test edin. ASUS Armoury Crate programını kaldırın, sistemi yeniden başlatın, SignalRGB programı ile fanların rengini değiştirmeyi deneyin. RGB'ler aktif yani yanıyor değil mi? Yanmıyorsa soketler gevşemiştir ya da çıkmıştır, fanlardan kablo takibi yaparak soketlere ulaşın, kontrol edin.

Ekran kartını takıp ilk açtığımda yanıyorlardı. Bir kaç saat geçti dikkat etmedim ama şuan fark ettim kasanın kendi fanları yanmıyor ama dönüyor. Ventonun kendi fanları ve sanırım renkleri kontrol edilmiyor, sabit gökkuşağı yanması gerekiyor. Araştırdığımda öyle yazıyordu diye hatırlıyorum. Sıvı soğutucunun fanları zaten custom onların her şeyini ayarlayabiliyorum. Bahsettiğin programları yükleyip test edip buradan paylaşıcam. Sadece 3dmark'ı es geçebilirim, boyutu yüksek ve ücretli sanırım. Önemli mi 3dmark testi?

İlk önce testlerini yapıp paylaşıcam. RGB fan kısmının çok acelesi yok çözülür illaki.

RGB fan kısmının çok acelesi yok çözülür illaki.

Fanları al sat yaparsın, ben Thermaltake kasanın fanları sattım, yerine Arctic taktım, fan çoklayıcı hub ile ARGB bağlantısını yaptım, çok daha verimli olur. Başlat simgesine sağ tıklatın, ayarlar - uygulamalar- başlangıç. Bu pencerede gereksiz uygulamaların sekmesini kapatın.

Ekran görüntüsü 2026-07-27 192952.webp

Fanları al sat yaparsın, ben Thermaltake kasanın fanları sattım, yerine Arctic taktım, fan çoklayıcı hub ile ARGB bağlantısını yaptım, çok daha verimli olur. Başlat simgesine sağ tıklatın, ayarlar - uygulamalar- başlangıç. Bu pencerede gereksiz uygulamaların sekmesini kapatın.

Eki Görüntüle 269924
Fan kısmını çözeriz her türlü. Biraz uğraşırım random gökkuşağı yansa yeter. İleride fanları dediğin gibi değiştiririm ama önceliğim şuan 16gb eklemesi yapmak olucak. 2 Test yaptım sonuçları paylaşıyorum.

Ekran görüntüsü 2026-07-30 213936.webp Ekran görüntüsü 2026-07-30 214111.webp Ekran görüntüsü 2026-07-30 214733.webp Ekran görüntüsü 2026-07-30 215442.webp

Bütçe düzelince, hemen bir tane daha Patriot RAM'i ekleyin evet. @Ayhan Dönmez testlerin sonuçlarına genel olarak bir bakar mısın hocam, bence iyi.

BIOS güncellemeyi unutmayın @Fleifnir montajdan sonra güncellemiş te olabilirler.
Bios sürümü 1063 (Yayınlanma tarihi de 9 Haziran 2025). Sitesinde Version 1681 2026/06/22 ve Version 1686 Beta Version 2026/07/02 en güncel olarak gözüküyor. Sence gerek var mı güncellemeye?