Testo Unit

Üstün
Makaleler
4
Param Güvende ile 2.300'e buldum. Komisyonla 2.500'e geliyor sanırım. Sunucu amaçlı kullanacağımdan en ucuz 8 Core 16 threadlik işlemciyi arıyorum. Elimde hazır RAM ve M.2 var. Ucuza bir B450 anakart alıp biraz OC yapsam performans olarak tatmin eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
B450 Tomahawk Max anakartı ile kullanıyorum işlemciyi. Güzel işlemci. Ben uzay montaj kullandığım için sistemi soğutamıyorum. Bu sebepten OC denemedim hiç. Ama sormak istediğiniz bir soru varsa yardımcı olabilirim.
Anlamadım. Uzay montajın zaten daha kolay soğuması gerek?

Daha çok genel kullanımlık. VPN sunucusu falan kurmayı düşünüyorum. Arada yan bilgisayar olarak da kullanırım.
Yeter gibi geldi ama deneyimli arkadaşlar daha iyi yardımcı olur.

B450 Tomahawk Max anakartı ile kullanıyorum işlemciyi. Güzel işlemci. Ben uzay montaj kullandığım için sistemi soğutamıyorum. Bu sebepten OC denemedim hiç. Ama sormak istediğiniz bir soru varsa yardımcı olabilirim.

CS2 veya o tarz popüler bir oyundaki grafik ayarlarınızı ve FPS değerlerini söyleyebilir misiniz? Ona göre perfprmans kıyaslaması yapabilirim.

Anlamadım. Uzay montajın zaten daha kolay soğuması gerek?

Yeter gibi geldi ama deneyimli arkadaşlar daha iyi yardımcı olur.
Sistemi koyduğum yer dolap gibi bir yer başka koyacağım yer olmadığı için ısınıyor.

CS2 veya o tarz popüler bir oyundaki grafik ayarlarınızı ve FPS değerlerini söyleyebilir misiniz? Ona göre perfprmans kıyaslaması yapabilirim.

CS2 en düşük ayarlar 1280x960 150-160FPS'ten aşağı düşmüyor. The Last of Us Part I oynamıştım en düşük ayarlar + FSR Q 45FPS minimum. FH4 Ultra minimum 50-60 FPS oynatıyor. Oyun için alacaksanız aşağı yukarı benzer fiyatlarda olan Ryzen 5 3600'ü öneririm. Fakat işiniz render tarzı işlerse Ryzen 7 2700X daha iyi bir tercih olacaktır. Bu arada ekran kartım GTX 1660 6GB.

Son düzenleme: