Bütçe
En fazla 80.000

NOSEP

Gelişen
Güncel sistemim:
  • Gigabyte B450M H rev 1.0 (AM4) anakart
  • AMD Ryzen 7 3700X
  • MSI Radeon RX 6800 Gaming Z Trio 16 GB
  • Samsung 980 Pro M.2 1 TB SSD
  • XPG Invader RGB Midi Tower kasa
  • XPG 3200 MHz (2×8 GB) DDR4 RAM
  • Cooler Master MasterLiquid 240L (AM4 uyumlu) sıvı soğutma
  • Toshiba 1 TB HDD
  • Arctic P12 MAX 3300 RPM kasa fanı
  • ASUS ROG Thor 1000W Platinum PSU
  • MSI 1080p 144 Hz monitör
  • ASUS 1080p 180 Hz monitör

Geçmeyi düşündüğüm bileşenler:
  • AMD Ryzen 9 9950X
  • ASUS ROG STRIX B850-F GAMING WIFI (AM5)
  • Patriot Viper Venom RGB 64 GB (2×32 GB) DDR5 6000 MHz CL30

Sormak istediklerim:
  1. Bu yeni parçalar mevcut sistemimdeki diğer bileşenlerle tam uyumlu olur mu?
  2. RX 6800 ekran kartı ile bir darboğaz yaşar mıyım?
  3. Bu parçalar dışında “şunu da güncellersen daha iyi olur” diyebileceğiniz bir bileşen var mı?
  4. Cooler Master MasterLiquid V1 ( 120mm * 2) 240L sıvı soğutucum Ryzen 9 9950X için yeterli soğutmayı sağlayabilir mi ve AM5 anakart ile uyum sorunu yaşar mıyım? (Sıvı soğutucu markası doğru ama modelini tam bilmiyorum, şuan kullandığım modele benzer bir model koydum)

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Güncel sistemim:
  • Gigabyte B450M H rev 1.0 (AM4) anakart
  • AMD Ryzen 7 3700X
  • MSI Radeon RX 6800 Gaming Z Trio 16 GB
  • Samsung 980 Pro M.2 1 TB SSD
  • XPG Invader RGB Midi Tower kasa
  • XPG 3200 MHz (2×8 GB) DDR4 RAM
  • Cooler Master MasterLiquid 240L (AM4 uyumlu) sıvı soğutma
  • Toshiba 1 TB HDD
  • Arctic P12 MAX 3300 RPM kasa fanı
  • ASUS ROG Thor 1000W Platinum PSU
  • MSI 1080p 144 Hz monitör
  • ASUS 1080p 180 Hz monitör

Geçmeyi düşündüğüm bileşenler:
  • AMD Ryzen 9 9950X
  • ASUS ROG STRIX B850-F GAMING WIFI (AM5)
  • Patriot Viper Venom RGB 64 GB (2×32 GB) DDR5 6000 MHz CL30

Sormak istediklerim:
  1. Bu yeni parçalar mevcut sistemimdeki diğer bileşenlerle tam uyumlu olur mu?
  2. RX 6800 ekran kartı ile bir darboğaz yaşar mıyım?
  3. Bu parçalar dışında “şunu da güncellersen daha iyi olur” diyebileceğiniz bir bileşen var mı?
  4. Cooler Master MasterLiquid V1 ( 120mm * 2) 240L sıvı soğutucum Ryzen 9 9950X için yeterli soğutmayı sağlayabilir mi ve AM5 anakart ile uyum sorunu yaşar mıyım? (Sıvı soğutucu markası doğru ama modelini tam bilmiyorum, şuan kullandığım modele benzer bir model koydum)

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Sistemi ne için kullanıcaksınız?

Oyun oynarken belki canlı yayın açmayı düşünüyorum. Video editlemek ve belki kendi çapımda oyun yapmak.
B850F'i o paraya almazdım açıkçası. X870E Aorus Elite stoğu bitmeden önce o fiyata satılıyordu. Hatta indirimle 13.000TL'ye düşmüştü.
X870 Aorus Elite, X870 Gaming X veya B850 Gaming X bakardım.

Patriot'dan ziyade XPG Lancer veya Klevv Cras bulursanız daha iyi olur.

Diğer bileşenlere gelirsek;
Ekran kartı 5070TI güncellemesi mükemmel olur, imkan bulduğunuzda. Darboğaz olduğundan değil yanlış anlaşılmasın.
Kasanın ön panelini sökülü kullanmanız daha iyi olur, hava akışı için.
Soğutucu imkan bulduğunuz zaman Lian Li Galahad II Lite Performance olabilir. Oldukça iyi bir modeldir.

Monitör de, 2k yakışır bu sisteme.

B850F'i o paraya almazdım açıkçası. X870e Aorus Elite stoku bitmeden önce o fiyata satılıyordu. Hatta indirimle 13.000TL'ye düşmüştü.
X870 Aorus Elite, X870 Gaming X veya B850 Gaming X bakardım.

Patriot'dan ziyade XPG Lancer veya KLEVV cras bulursanız daha iyi olur.

Diğer bileşenlere gelirsek;
Ekran kartı 5070 Ti güncellemesi mükemmel olur, imkan bulduğunuzda. Darboğaz olduğundan değil yanlış anlaşılmasın.
Kasanın ön panelini sökülü kullanmanız daha iyi olur, hava akışı için.
Soğutucu imkan bulduğunuz zaman Lian Li galahad II Lite performance olabilir. Oldukça iyi bir modeldir.

Monitör de, 2K yakışır bu sisteme.

Görüşünüz için teşekkür ederim öncelikle. İleride almayı düşündüğüm ekran kartı 5080 olacak. Hava akışı şu an sistemde gayet iyi hatta bazı oyunlarda ekran kartının fanları dahi bazen duruyor çalışmıyor. Fazladan 3 tane fan takılı kasada yüksek RPM'li. Gerekli bileşenleri değiştirdikten sonra ilk hedefim 2K bir monitör almak olacak. RAM önerilerinize dikkate alacağım. Anakart olarak B850-A olabilir. Aklımda şöyle bir sorun var sadece. Mevcut elimdeki sıvı soğutucu beni belli bir süre götürür mü ve yeni alacağım anakarta uyumlu olarak yerine oturur mu? Bilgisayar bileşenlerine tam hakim değilim ve birden fazla yapay zekaya soruduğumda böyle bir sorundan bahsetti bana(sıvı soğutucu yerine tam oturmayabilir dedi), bu durumda biraz midemi bulandırdı açıkçası.

Görüşünüz için teşekkür ederim öncelikle. İleride almayı düşündüğüm ekran kartı 5080 olacak. Hava akışı şu an sistemde gayet iyi hatta bazı oyunlarda ekran kartının fanları dahi bazen duruyor çalışmıyor. Fazladan 3 tane fan takılı kasada yüksek RPM'li. Gerekli bileşenleri değiştirdikten sonra ilk hedefim 2K bir monitör almak olacak. RAM önerilerinize dikkate alacağım. Anakart olarak B850-A olabilir. Aklımda şöyle bir sorun var sadece. Mevcut elimdeki sıvı soğutucu beni belli bir süre götürür mü ve yeni alacağım anakarta uyumlu olarak yerine oturur mu? Bilgisayar bileşenlerine tam hakim değilim ve birden fazla yapay zekaya soruduğumda böyle bir sorundan bahsetti bana(sıvı soğutucu yerine tam oturmayabilir dedi), bu durumda biraz midemi bulandırdı açıkçası.

5080 almayı düşünüyorsanız monitör 4k olabilir.

Kasanın önü mesh değil, bj sebeple önünü sökmenizi istedim.
Ekran kartında "Zero RPM" modu var anlaşılan. Bu mod ile kart belli bir dereceye (örneğin 60) gelene kadar fan açmıyor. Ayırt edici bir şey değil yani.

Sıvı soğutucu bir süre idare eder. ML240L V2, AM5 ile uyumlu bir sorun yaratmaz. Yerine oturur.
Yakın zamanda değiştirmenizde fayda var tabii.

Yapay zekaya güvenmeyin, %90-95 saçmalıyor.

5080 almayı düşünüyorsanız monitör 4K olabilir.

Kasanın önü mesh değil, bj sebeple önünü sökmenizi istedim.
Ekran kartında "Zero RPM" modu var anlaşılan. Bu mod ile kart belli bir dereceye (örneğin 60) gelene kadar fan açmıyor. Ayırt edici bir şey değil yani.

Sıvı soğutucu bir süre idare eder. ML240L v2, AM5 ile uyumlu bir sorun yaratmaz. Yerine oturur.
Yakın zamanda değiştirmenizde fayda var tabii.

Yapay zekaya güvenmeyin, %90-95 saçmalıyor.
111.webp
112.webp
1-işlemci

2-anakart

3-RAM

4-monitör (4 ay kadar sonra)

5-kasa (9 ay kadar sonra)

6-sıvı soğutucu (9 ay kadar sonra)

7-ekran kartı (9 ay kadar sonra)

Bu sırayla bileşenleri alacağım. Sıvı soğutucum resimlerini sizlere ilettim resme bakarak AM5 ile uyumlu olur mu yoksa olmaz mı belki daha kesin bir cevap verebilirsiniz diye düşünüyorum.