Bütçe
70.000 TL

LuxRuffy 2

Çalışkan
Merhaba, bir arkadaşıma maksimum 70.000 TL bütçe ile sistem toplamayı düşünüyoruz. Parçaları kendimiz temin edeceğiz. İşlemci AMD, ekran kartı tarafı ise NVIDIA istiyoruz. RAM tarafını da 1x32 düşünmüştük ama bütçe yetmiyorsa 1x16 kabul edilebilir. Asıl amaç oyun oynama olacak. FPS oyunları ve güncel oyunları rahatlıkla oynayabilmeyi diliyoruz. Bütçe daha üste ne yazık ki çıkmıyor. Kasada gerekli tüm bileşenlerle birlikte tavsiyelerinizi bekliyoruz.

@LH44

Son düzenleyen: Moderatör:

Kasayı ARGB'ye yükseltmeni öneririm. Fiyatının hakkını veriyor bence. SSD orta segment. RAM'ler Hynix çipli. PSU idare eder.

Merhaba, bir arkadaşıma maksimum 70.000 TL bütçe ile sistem toplamayı düşünüyoruz. Parçaları kendimiz temin edeceğiz. İşlemci AMD, ekran kartı tarafı ise NVIDIA istiyoruz. RAM tarafını da 1x32 düşünmüştük ama bütçe yetmiyorsa 1x16 kabul edilebilir. Asıl amaç oyun oynama olacak. FPS oyunları ve güncel oyunları rahatlıkla oynayabilmeyi diliyoruz. Bütçe daha üste ne yazık ki çıkmıyor. Kasada gerekli tüm bileşenlerle birlikte tavsiyelerinizi bekliyoruz.

@LH44
Hocam mümkünse 16x2 olsun. Çift kanal hızlı oluyor.

Kasayı ARGB'ye yükseltmeni öneririm. Fiyatının hakkını veriyor bence. SSD orta segment. RAM'ler Hynix çipli. PSU idare eder.

RAM markasını pek tanımıyorum. İş görür mü diyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM markasını pek tanımıyorum. İş görür mü diyorsunuz?
Evet, iş görür diyorum. CL değeri müthiş değil ama bu bütçede bu kadar oluyor. Bu arada bu RAM'i alan bir arkadaş Thaiphoon Burner raporu paylaşmıştı. Çip üreticisi Hynix. Belki kötü silikonluları bu RAM'e vermişlerdir veya RAM'ler çok test edilmemiş olabilir. Sorun olmaz kısacası.

Belki kötü silikonluları bu RAM'e vermişlerdir.

Silikon kalitesi RAM üretildikten sonra bining testinde belli olur. Elimizde şu silikonlar kaldı bu ya da şu RAM'lere takalım diye bir durum söz konusu değil, silikonlar belirli bir testten geçer ondan sonra üretime uygun olup olmadığına karar verilir, üretildikten sonra silikon kalitesine karar verilir. M revizyon die (day) kalıp. İki tane farklı marka aynı çipe sahip RAM, ikisi de m - die olsun, ikisinin aynı voltaj ile stabil olmama durumu var, birisi düşük voltajla stabil olabilir, diğeri aynı voltaj la hata verebilir. 🙃

@Ayhan Dönmez beni girdap gibi çekiyorsun, manuel Tweak diye zehri verdin, konudan alı koyamıyorum kendimi 😂😂