Ryzen 7 3700X'ten Ryzen 5 5600X'e geçişte FPS düşmesi

Wuesty

Başarılı
Yer
ANKARA / KEÇİÖREN
B450M S2H anakartta RX 5600 XT ekran kartıyla 2x8 GB 3600 MHz DDR4 RAM kullanıyorum. Ryzen 7 3700X işlemciden Ryzen 5 5600X'e geçtim. XMP, CPB ve PBO ayarlarının hepsini yaptım. Sıcaklıklar 60 derece falan ama nedense Ryzen 7 3700X'e göre daha az FPS veriyor. Nedenini anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Neden işlemci değiştirdiniz ki onu anlamadım. İkisi aynı sayılır, FPS oyunlarda fark olmaz, ikisi aynı önbelleğe sahip. Değişim saçma olmuş.

Tabii beklentisi kaç onu dabilmek lazım.

Neden işlemci değiştirdiniz ki onu anlamadım. İkisi aynı sayılır, FPS oyunlarda fark olmaz, ikisi aynı önbelleğe sahip. Değişim saçma olmuş.
ekran kartı zaten besleniyorsa fps artışı pek olmaz.

Kaç FPS alıyordunuz, şimdi kaç FPS alıyorsunuz?

CS2'de Dust 2 benchmark ta AVG 182 FPS alıyordum şimdi 165'e düştü, diğer oyunlarda da 5-10 FPS düşüş var gibi Ready or Not, ETS 2 de falan

Geleceğe yönelik değiştirmek istedim.

CS2'de Dust 2 benchmark ta AVG 182 FPS alıyordum şimdi 165'e düştü, diğer oyunlarda da 5-10 FPS düşüş var gibi Ready or Not, ETS 2 de falan

Bu geleceğe yönelik olmamış pek mesela 3700X çekirdek avantajı da vardı.

Yanlış iş yapmışsın ama iş işten geçmiş.

3700X sekiz çekirdek ve 4.4GHz.

5600X 4.6GHz 6 çekirdek

200 MHz fark için 2 çekirdek 4 thread'den olmuşsun. CS2 gibi oyunlar 4 çekirdeği de köklemek ister hatta 5.

R5 5600 işlemci, düşük sayıdaki çekirdekleri ile oyuna+Windows'a+ekipmanlara yetişmekte zorlanıyor. 8 çekirdek işlemcide ise daha yayıla yayıla çalışır.

Format atmadıysanız format atın, ardından driverları yükleyin. Sorun muhtemelen çözülecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…