jeoparadise

Becerikli
RX 9060 XT 16 GB ekran kartı, Ryzen 7 5700 işlemci var. İşlemci tabanlı oyunlarda işlemci çok kötü performans veriyor. R5 5600X'e upgradelemeyi düşünüyorum. Mantıklı bir yatırım mı olur?

Hayır ve hayır. Sizin ihtiyacınız daha güçlü bir işlemcidir. Örneğin 5700x3D, AM5 platformuna geçiş yapmak isterseniz anakart + RAM + 7500F gibi.

Sahibinden'den bilgisayarcılara yaz takas kabul eden olursa o şekilde yapılırda para verip alacaksan gereksiz. 5600x sadece L3 konusunda önde çok kötü denecek kadar bir performans aldığını da sanmıyorum youtube'daki videoları izleyip gaza geliyorsun bence.

Sahibinden'den bilgisayarcılara yaz takas kabul eden olursa o şekilde yapılırda para verip alacaksan gereksiz. 5600X sadece L3 konusunda önde çok kötü denecek kadar bir performans aldığını da sanmıyorum YouTube'daki videoları izleyip gaza geliyorsun bence.

Niye gaza geleyim dostum işlemci tabanlı oyunlarda örneğin CS2, PUBG gibi aralarında en az 50FPS fark oluyor. Mimarileri de farklı.

AM4 platformundan devam edeceksen @144, adlı arkadaşın önerdiği işlemciye geçebilirsin. Yalnız 5700 modelinden 7500F modeline geçilmeye değecek bir yükseltme olarak görmüyorum. 7500F oyunlarda %20-25 civarı daha iyi.