Ryzen 7 5700X işlemci istenilen performansı veremiyor

Kasa hakkında biraz bilgi vereyim. Eski tip bir kasa. Güç kaynağı aşağıda değil yukarıda. Kasanın önünde 2 tane 12cm arkasında da 2 tane 8Cm'lik fanlar var.
Ekran kartının biraz sıcak çalıştığının ben de farkındayım ama bir sorun olmaz düşüncesiyle hiç ellememiştim. 2 veya 3 sene oluyor satın alınalı. Sıfır almıştım. AMD referans tasarımlı kart olduğu için normal kartlara kıyasla daha fazla ısınıyor. Denemek için ekran kartı fanlarını %100'e aldım ve AMD Adrenalin ayarlarından voltajı %100'den %90a çektim. Az sonra tekrar test yapacağım.

Bu arada olur da merak edersiniz diye stock ayarlarda GoW testi:

Bu videoda da hem PBO ayarı hem de ekran kartı ayarı mevcut. Sadece videonun başında FPS yuksek. Kalan yerlerde ekran kartı kullanımı yine dusuyor.

Son düzenleme:
Güç kaynağının üstte olduğu eski tip kasalar, güçlü ekran kartları için maalesef fırın görevi görüyor. Isınan hava yükselir mantığıyla, ekran kartının sıcaklığı doğrudan güç kaynağının içine doğru gidiyor. 8cm'lik egzoz fanları bu sıcak havayı tahliye etmek için çok yetersiz kalır bu yüzden içeride kalan sıcak hava ekran kartını kendi ısısıyla boğuyordur.

Sorunumuz thermal throttling hocam, ekran kartınız %100 güç verebiliyorken fps yüksek, ısındıkça güç düşürüyor ve fps düşüşü yaşıyorsunuz başka bir yerde sorun aramaya gerek yok.

En kısa zamanda ekran kartını açıp kaliteli bir termal macunla bakımını yapmanız veya güvendiğin bir yerde yaptırmanız iyi olur. Ve bence eğer yapabiliyorsanız mesh ve PSU'nun aşağıda olduğu güncel bir kasaya geçiş yapmanızı tavsiye ediyorum.

Yanıt için teşekkür ederim. Son videoda ekran kartı o kadar da sıcak çalışmıyor aslında. 70 dereceyi geçmiyor yani. Ona rağmen böyle olması normal mi ki?

Yanıt için teşekkür ederim. Son videoda ekran kartı o kadar da sıcak çalışmıyor aslında. 70 dereceyi geçmiyor yani. Ona rağmen böyle olması normal mi ki?
Bu attığınızı sonradan gördüm hocam,

Yaptığınız voltaj ayarlarından sanırım thermal throttling'i çözülmüş görünüyor. Burada da spesifik olarak bu oyunu şu an deneyimlemedim ama ilginç çünkü eğer işlemci yetersiz gelseydi bottleneck oluyor diyecektim ancak bu işlemci bu kart için yeterli. 1080p ultra ayarlarda normalde %99 kullanması gerekir. Başka oyunlarda da denediniz mi acaba bu oyun özelinde sorun yaşıyor olabilir misiniz? Sorunumuz gpu düşük kullanımı.

Şu an The Finals oyunu yüklü. O da gayet sistemi yorabilen bir oyun. Onda da bir deneme yapayım. Ek olarak Control oyununu da kurup deneyebilirim. Denedikten sonra sonuçları yazarım veya videosunu paylaşırım.

Şu an The Finals oyunu yüklü. O da gayet sistemi yorabilen bir oyun. Onda da bir deneme yapayım. Ek olarak Control oyununu da kurup deneyebilirim. Denedikten sonra sonuçları yazarım veya videosunu paylaşırım.
Tamamdır hocam, ben de bazı oyunlarda 5090 la aynı sonucları almıstım ama genelde ya sürücü problemiydi ya da oyundan kaynaklı bir problemdi. Nadiren de olsa olurdu böyle şeyler. Özellikle mw oynarken bir patch sonrasında yaşamıştım en son böyle bir problem %60larda kalıyordu gpu kullanımı sonra updated driver yükleyince düzelmişti. Gpu kullanımını çözersek probleminiz çözülecek

The Finals test videosu. Öbür oyuna göre daha iyiymiş gibi gözükse de Ryzen 5 5500'de de benzer fpsleri alıyordum. Şahsen ben sıkıntının nerede olduğunu anlayamadım. Not: Bilgisayarın tüm sürücüleri güncel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…