Ercannsn

Başarılı
Bilgisayarı aldığım ilk ay hiçbir şey yoktu, bugün bilgisayara oturdum ve bu sorunla karşılaştım. Anlık FPS düşüşleri oluyor LoL'de, rahatlıkla oynayamıyorum. 500-600 FPS aldığım yerde şimdi anca 240 alıyorum; sabitlediğimde 210 anca görüyor ve aşırı laglanıyor, yani rahatlıkla oynayamıyorum. Monitörden mi ayar yapacağım, NVIDIA sisteminden mi bilmiyorum. Artık çok can sıkıcı bir hâl almaya başladı. Kasayı Ekim'de almıştım, yani olmadı garantiye göndereceğim lakin 2 gün önce hiçbir şey yoktu, kendi kendine ayar mı değiştiriyor bilmiyorum lakin ASUS karttan şüpheleniyorum.

BIOS: Son sürümün bir önceki.
Ekran kartı: 577.00 sürümü 5060 Ti için uygun dediler, varsa önerebileceğiniz ekran kartı sürümü sevinirim.
  • ASUS Prime 520M-K
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X 8-Core Processor, 3401 MHz, 8 çekirdek, 16 mantıksal işlemci.
  • Lenar DDR4 32 GB RAM 3200 MHz.
  • Cct M.2 SSD 1 TB.
  • Palit Infinity 3 5060 Ti 16 GB ekran kartı.
  • Monitör: Aryond A27 V2 180 Hz.
  • Ekstra olarak sıvı soğutma var.
  • PSU 800+80 Bronze.
  • BIOS sürümü 3636 son sürüm.

FPS'im 185'te takılıp duruyor. ASUS karttan şüpheleniyorum, ayar yapmam gerekiyor mu?
Ekran kartı ve BIOS sürümünü mü değiştirmem gerek? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bir şeyler bilgisayarı boğuyor ve böyle saçma sapan hareket hâline getiriyor lakin elbet yaşayanınız vardır, videoya bakar mısınız lütfen?
Servise gönderdiğimde ise herhangi bir sıkıntı yok dediler lakin bana gelince neden böyle oluyor anlamış değilim, çok can sıkıcı bir olay. Lütfen yardım eder misiniz?
Yasak mı bilmiyorum lakin anca böyle gösterebiliyorum videoyu.
Kendi kendine mi ayar değiştiriyor yoksa monitör kaynaklı mı yoksa LoL mü kaldırmıyor? Diğer oyunlarda da arada yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak BIOS'unu güncel tut, ekran kartı driver'ını güncel tut; şu sürüm uygun diye bir şey yok, en uyumlu sürücü güncel sürücüdür. RAM'lerin frekansı 3200'de mi çalışıyor? FPS sabit ise V-Sync açık olabilir, onu da kontrol et. 700 FPS aldığın döneme kıyasla şu an nelerin farklı olduğuna bakmak lazım. Sıcaklık değerlerin ne alemde? Sadece LoL'de mi yapıyor bunu? Donanımsal bir sorun göremedim gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak BIOS'unu güncel tut, ekran kartı driver'ını güncel tut; şu sürüm uygun diye bir şey yok, en uyumlu sürücü güncel sürücüdür. RAM'lerin frekansı 3200'de mi çalışıyor? FPS sabit ise V-Sync açık olabilir, onu da kontrol et. 700 FPS aldığın döneme kıyasla şu an nelerin farklı olduğuna bakmak lazım. Sıcaklık değerlerin ne alemde? Sadece LoL'de mi yapıyor bunu? Donanımsal bir sorun göremedim gibi.
serviste göremedi donanımsal olup olmadığını donanım sağlam dedi hatta serviste ee fps normal benim evde mi sıkıntı var anlamadım ki sürücüler güncel en son sürücüleri kullanıyorum sıcaklık da herhangi bi problem yok buz gibi kasa 20 derece 30 40 derece ben altta 3 tane metin2 client açardım lol oynardım banamısın demezdi

İlk olarak BIOS'unu güncel tut, ekran kartı Driver'ını güncel tut; şu sürüm uygun diye bir şey yok, en uyumlu sürücü güncel sürücüdür. RAM'lerin frekansı 3200'de mi çalışıyor? FPS sabit ise V-Sync açık olabilir, onu da kontrol et. 700 FPS aldığın döneme kıyasla şu an nelerin farklı olduğuna bakmak lazım. Sıcaklık değerlerin ne alemde? Sadece LoL'de mi yapıyor bunu? Donanımsal bir sorun göremedim gibi.

Ve son olarak bir kez de piyasadaki servislere vereceğim bulabilecek baba Yiğit çıkarsa ne isterse vereceğim artık yani 60klık sistemi çöpe atamam.

@Recep Baltaş kusura bakmayın yasak mı değil mi bilmiyorum ama kime sorduysam bu sorunu bulamadılar belki yardımcı olabilirsiniz.

Son düzenleme: