Ryzen 7 5700X ve Palit 5060 Ti sistemde oyunlarda FPS düşüşü sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ercannsn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 233
  • Etiketler Etiketler
    var

Ercannsn

Başarılı
Arkadaşlar, PC’yi Ekim’de aldım. İlk açtığımda bebek gibi 700 FPS’leri aldığım oyun sınırsızda, şimdi anca 350-400 görüyor. 240’a sabit olan FPS şu an 118, 125, 146 diyerek oynuyor ve aşırı can sıkıcı bir durum. Bileniniz varsa yardımcı olursa çok sevinirim. “2. monitör bağlı olduğundan mı?” diye düşünüyorum, değil galiba; fişini çektim, denedim, gene aynı şey. Bilen varsa yardımcı olursa beni çok büyük dertten kurtarır. 3 kere format attım, gene olmadı.

• ASUS Prime 520M-K
  • Ryzen 7 5700X
  • Lenar DDR4 32 GB RAM 32000 MHz
  • Cct M.2 SSD 1 TB
  • Palit Infinity 3 5060 Ti 16 GB ekran kartı
  • Monitör: Aryond’a 27 V2 180 Hz

FPS’im 185’te takılıp duruyor. ASUS karttan şüpheleniyorum, ayar yapmam gerekiyor mu?

Anakart o sisteme çok düşük kalmış ancak ben sorunun anakart kaynaklı olduğunu düşünmüyorum; çünkü ekimde almanız gereken değerleri alıyormuşsunuz. İki koşulu olabilir: Ya oynadığınız oyunların yeni patchlerinin optimizasyonu berbat ya da format attıktan sonra devamlı en güncel driverları kuruyorsunuz. NVIDIA 580.xx - 591.xx driverlarıyla birçok insan sorun yaşadı. Net bir şekilde cevap verebilmemiz için önce FurMark testi yapar mısınız? Sorun oyunlarda mı, değil mi anlarız.

DDU ile mevcut ekran kartı sürücüsünü silip sürücü 576.36 veya 577'yi kurabilirsiniz. RTX 5060 Ti özelinde en yüksek FPS'yi bu iki sürücüde almıştım. Herhangi bir hata da vermiyor deneyebilirsiniz.

DDU ile mevcut ekran kartı sürücüsünü silip sürücü 576.36 veya 577'yi kurabilirsiniz. RTX 5060 Ti özelinde en yüksek FPS'yi bu iki sürücüde almıştım. Herhangi bir hata da vermiyor deneyebilirsiniz.

Kanka inşallah düzelir dediğini yapacağım.

Donanımsal tüm testleri yaptım herhangi bir sıkıntı göremedim her programı indirdim nedense LoL'de 188 FPS'e k
İtliyor monitördenn kaynaklımı BIOS'tan kaynaklımı bilemedim ki BIOS sürümüm 3607. BIOS güncel tutmamız gerekiyor mu kimisi girme o tehlikeye diyor.

Kanka dediğin sürücüler yok sitede.

Son düzenleme:
Sorun çözülmedi ise, aşağıdaki rehbere bir göz atın. İleri seviye ayarlara gitmeden sorun çözülmüş olması gerekir. OCCT testleri paylaşın. Sıcaklık değerleriniz normal mi?

Kankam deneyeyim OCCT'yi denedim herhangi bir sıkıntı vermedi 4-4 lüktü lakin neden sorunum var anlamadım 5060 Ti serisinde ekran kartı sürümünde sıkıntı var diyorlar hangi sürümü kullanacağım onu da bilemedim engel atmışlardı yeni açıldı. yazamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…