BigBangZero 16

Başarılı
Merhabalar, yakın zamanda R7 5700X3D'ye geçeceğim. Şu anda Gigabyte A520M-K V2 kullanıyorum, bu nedenle anakartı değiştirmek istiyorum. Şu anda sıfırda B550 Gaming Plus modeli bulunuyor, 7.500 TL civarlarına. 2. elde ise şu an ilanlar olmasa da bazen MSI X570 Unify, B550 Tomahawk gibi anakartlar o fiyatlarda bulunabiliyor; lakin 2021 ve 2023 yılları arasından kalma kartlar. Sizce sıfır B550 Gaming Plus almak mantıklı olur mu? Yoksa X570 gibi anakartları 7.500 TL gibi fiyatlardan bekleyerek mi almak mantıklı olur? VRM soğutması iyi bir anakart istiyorum, harici olarak OC vs. işleriyle uğraşmayacağım ki R7 5700X3D'ye OC yapılmıyor.

Gaming Plus sıkıntılı anakart.

Uzun zamandır 5700X3D işlemci ile kullandığım bir anakart. Bende bu zamana kadar tek bir sıkıntı yaratmadı. Overclock işlerinde nasıldır bilemem ancak normal kullanımda sıkıntısını görmedim. Her çıkışında güncel BIOS yüklemelerini de yaptım. Şu an 7C56V1M1 versiyonunda çalışıyor ve 7C56V1 M.2 versiyonu çıkmış, onu da yükleyip deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun zamandır 5700X3D işlemci ile kullandığım bir anakart. Bende bu zamana kadar tek bir sıkıntı yaratmadı. Overclock işlerinde nasıldır bilemem ancak normal kullanımda sıkıntısını görmedim. Her çıkışında güncel BIOS yüklemelerini de yaptım. Şu an 7C56V1M1 versiyonunda çalışıyor ve 7C56V1 M.2 versiyonu çıkmış, onu da yükleyip deneyeceğim.
Elektrik sorunu var.

Gaming Plus sıkıntılı anakart.
Ne bakımdan sıkıntılı? Araştırmalarımın hiçbirinde bir sıkıntı göremedim. Birçok forumda insanlar elektronik sorundan bahsetmemişler hocam?

VRM Mos sıcaklıkları nasıl hocam? Hiç baktınız mı?

Elektrik sorunu yazdığınızı gördüm hocam biraz daha açar mısınız nasıl bir sorun olduğuna dair? Elektrik sorunu da altını doldurmuyorsunuz sıkıntının :D
Hocam teknobiyotik üzerinden sistem toplamıştım aradan 1 hafta geçti sisteme elektrik gelmedi bende güç kaynağı ve anakart ile servise gönderdim sorun anakartta çıktı sonra aynı anakart dan bir daha aldım uzay montaj da denedim bu sefer tetikleme yaptı sonra açılmadı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260824_131050.webp
    Screenshot_20260824_131050.webp
    35,6 KB · Görüntüleme: 7