Bora çelik

Çalışkan
Benim sistem eski hocam özellikle de RAM'larim. RAM'larim DDR4. 40 GB RAM var şu an bende. DDR5 RAM'li bir anakart ve işlemci almaya kalksam aynı oranda RAM için 20-30 bin TL fark ödeyeceğım. Bende onun yerine işlemciyi ve anakartı değişiyorum daha ucuza çıkıyor. Ayrıca, MSI VGA RTX 4060 Ti 16 GB ekran kartım var. 3-4 sene daha idare edecek bu beni daha sonra sıfırdan sistem kuracağım AMD - NVIDIA ikilisini oynatacağım.

Neden Intel hocam? Eski soketlere o kadar yatırım yapmazdım şahsen. Uyumlu hocam.

Bilgilendirme için teşekkürler hocam dediğim gibi 40 GB'lik DDR4 ramlarımı tutmak için eski sistem kuruyorum. Şu an RAM fiyatları tavan yapmış durumda o kadar para vermek gereksiz geliyor bana.

Son düzenleme:
Elindeki işlemci ve anakartınız nedir hocam? Intel şart mı ve bütçeniz nedir?

İşlemcim 8. nesil, Intel i5 8500 ekran kartım: Sapphire AMD RX 580 8 GB.

Uyumlu, evet DDR4 RAM takabilirsin. Fakat bu anakartla işlemciye overclock yapamazsın, stok hızlarda kullanırsın. Tam performans ve OC için Z690/Z790 serisi lazım ama B760 da çalıştırır. Ekstra sıvı soğutucu ekle mutlaka.

Böyle bir anakart buldum marka biraz dandik ama:

Sıvı soğutma olarak kasam için tek uyumlu bu var: (bütçem için de uygun)

Son düzenleyen: Moderatör:
İŞLEMCİM 8. NESİL, intel i5 8500 Ekran kartım: Sapphire amd RX 580 8gb

Böyle bir anakart buldum marka biraz dandik ama:

Sıvı soğutma olarak kasam için tek uyumlu bu var: (Bütçem için de uygun)
Dandik değil hocam anakart on numara, fakat soğutucu işlemci için zayıf. Kasanın önü veya üstü 360mm destekliyorsa mutlaka 360mm al.

Dandik değil hocam anakart on numara, fakat soğutucu işlemci için zayıf. Kasanın önü veya üstü 360mm destekliyorsa mutlaka 360mm al.
Benim kasa bu