witicieen

Yetkin
Selam,

DDR5 geçmeyi düşünüyorum komple sistem olarak DDR4 üst seviye sistemimi satmayı düşünüyorum ancak fiyat konusun da fikrim yok aşağı yukarı sizce ne kadara satabilirim.

• İşlemci Ryzen 7 5800X3D ( garanti yok )
  • Anakart MSI MAG B550 Gaming Plus ( garantili )
  • RAM: Corsair 64 GB Vengeance ( garantili )
  • SSD: Samsung 990Pro 2 TB ( garantili )
  • Ekran kartı: Galaxy 4070 Ti süper ( garantili )

DDR5'e gececekseniz bile ekran kartinizi satmamanizi tavsiye ederim. 4070 Ti Super, 16 GB VRAM'i ile NVIDIA'da cok kilit bir boslugu dolduran guncel bir kart. 5080'e gecmeyi dusunuyorsaniz o ayri tabii. SSD de ayni sekilde. Neden satasiniz ki?

Fiyat konusunda ise sari siteye bakip kendi ilindeki muadil urunlerden en ucuzuna yakin bir fiyat verebilirsin. Tek tek satman daha kârli olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR5'e gececekseniz bile ekran kartinizi satmamanizi tavsiye ederim. 4070 Ti super, 16 GB VRAM'i ile NVIDIA'da cok kilit bir boslugu dolduran guncel bir kart. 5080'e gecmeyi dusunuyorsaniz o ayri tabii. SSD de ayni sekilde. Neden satasiniz ki?

Fiyat konusunda ise sari siteye bakip kendi ilindeki muadil urunlerden en ucuzuna yakin bir fiyat verebilirsin. Tek tek satman daha kârli olur.

5090 düşünüyorum ama tekli değil de tek sefer de hepsini satmayı düşünüyorum açıkçası 3'e 5'e bakmadan.

Haricinde diğer bütün parçaları satarsanız daha güzel olur. Hazır sistemlerde iyi bir SSD ve ekran kartı modeli seçmek veya konfigüre etmek zor oluyor.

5090 ve Gen5 SSD almayı düşünüyorum açıkcası.

SSD ve ekran kartı bence de yükseltmeye muhtaç değil, onlara ayrılacak bütçe ile diğer parçalara yatırım yapılabilir.

50-55.000TL civarı edecektir elinizdeki parçalar.

5090 ve gen5 SSD almayı düşündüğümden satayım diyorum üst seviye dizeceğim ama tam olarak sistemi komple tek tek değil de hepsini bir arada direkt alıcı bulursam o şekilde ilerleyeceğim.

Hocam eğer satmazsanız arkadaşların dediği gibi SSD ve ekran kartınız gayet iyi bu arada. Gen5 SSD bende alacaktım, lakin bazı marka ve modeller ciddi ısınıyor. En azından incelemelerini izleyip tercih edersiniz, daha sağlıklı olur SSD konusunda. Bende gündelik kullanıcı olarak pahalı ve sıcak çalışmalarından dolayı gen4 tercih ettim zamanında, anakartım desteklemesine rağmen.

5090 ve Gen5 SSD almayı düşünüyorum açıkcası.
Yani şöyle diyelim, beşinci nesil SSD'lerin performansını oyunlarda hissetmeniz neredeyse mümkün değil. Özellikle fiyatlarını baz aldığımızda (10-15k) çok mantıklı bir tercih gibi durmuyor ancak ben sistemimi profesyonel amaçla kullanacağım ( Kurgu, edit, arşiv, render.) derseniz yatırımınızı duruma göre yaparsınız.

RTX 5090'a geçecekseniz seçeneğiniz güç kaynağına mutlaka dikkat edin. Hatta mümkünse Online UPS'e bağlayın.

Yani şöyle diyelim, beşinci nesil SSD'lerin performansını oyunlarda hissetmeniz neredeyse mümkün değil. Özellikle fiyatlarını baz aldığımızda (10-15k) çok mantıklı bir tercih gibi durmuyor ancak ben sistemimi profesyonel amaçla kullanacağım ( kurgu, edit, arşiv, render.) Derseniz yatırımınızı duruma göre yaparsınız.

RTX 5090'a geçecekseniz seçeneğiniz güç kaynağına mutlaka dikkat edin. Hatta mümkünse online UPS'e bağlayın.

PSU şu an 850watt ASUS ROG STRIX 80 Platinum kullanıyorum ATX 3.1 standart mevcut büyük ihtimal alacağım sistem de ya 1000 watt olacak ya da 1200 en dip Titanium falan olacak.