Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

metalkafa

Çalışkan
Herkese merhaba, Sosyal’e yeni katıldım. Bilgisayarım durup dururken siyah ekran veriyor. Görüntü gidiyor ve bir daha gelmiyor. Manuel olarak kapatmak zorunda kalıyorum.
Tüm sürücüler ve Windows güncel. Zaten temiz kurulum yapmıştım bir ay kadar önce ve zamanım olmadığı için şimdilik sadece CapCut, OBS ve Valorant kurulu.

Sistemim:
  • Ryzen 7 7700
  • Zotac 4070 Ti
  • ASUS B650E-E
  • XPG Lancer 16×2 6000 CL30
  • RM750 PSU
Sorunun ne olduğunu bir türlü anlayamadım. Sorun son 3 gündür var. Yaklaşık 3 yıldır bu sistemi kullanıyorum, ancak PSU daha eski, belki bir 6 yılı vardır. OCCT’de power testi yaptım ancak bir hata almadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çok teşekkürler. Galiba sorun işlemcinin içindeki GPU'dan kaynaklanıyordu. Halbuki BIOS'tan kapatmıştım. Ama yine de BIOS'a girdiğimde açık görünüyordu. Onu kapatınca bir sorun olmadı. Şimdilik bir sorun görünmüyor. Olursa tekrar yazacağım.

Evet sorun igpuymuş. BIOS'tan onu kapatınca sorun kalmadı.
Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp bir eski sürümünü tekrar yükleyin o zaman oluyor mu deneyin.
Teşekkürler deneyeceğim.

Şaka gibi ama şu ekrana girince klavye ve mouse çalışmıyor kafayı yemek üzereyim.
1760562627943.webp

Son düzenleme:
Çok teşekkürler. Galiba sorun işlemcinin içindeki GPU'dan kaynaklanıyordu. Halbuki BIOS'tan kapatmıştım. Ama yine de BIOS'a girdiğimde açık görünüyordu. Onu kapatınca bir sorun olmadı. Şimdilik bir sorun görünmüyor. Olursa tekrar yazacağım.

Evet sorun igpuymuş. BIOS'tan onu kapatınca sorun kalmadı.

Son düzenleme:
Çözüm