Dodgerino

Çalışkan
Ekran kartımı güncellemeyi düşünüyorum fakat kararsız kaldım. Sapphire RX 9070 XT Nitro+ ve Asrock RX 9070 XT Taichi OC mantıklı geliyor fakat fiyat bandına bakılınca RX 9070 XT bu fiyatı gözümde hak etmiyor. 40k civarına çıkınca Palit RTX 5070 TI GamingPro ve Palit RTX 5070 TI GameRock modelleri gözüme çarptı ama bu sefer de performans olarak aşağı yukarı 9070 XT ile aynı olduğundan kararsız kaldım. Sistemi sadece oyun için kullanıyorum, öneri ve fikirlerinizi bekliyorum.

• CPU: Ryzen 7 7800X3D.
  • GPU: RX 6600.
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B850-F
  • RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x32 64 GB.
  • Kasa: DeepCool CH560.
  • PSU: PN850M 850W.

NVIDIA'nin gözümde pek albenisi kalmadı bu nesille beraber... Özellikle FSR 4 redstoneda yolda 9070XT tercih ederdim. NVIDIA yeni kartlarında güncelleme siyah ekran problemleri kart çökmeleri çok fazla yaşadım. Yeni nesilde kendi deneyimim bunlar. AMD şu an bu nesilde gözümde daha başarılı.

9070XT 33K bandında fiyatını hak ediyor 37 de değil. 5070 Ti ise 37'lere kadar düşmesi lazım (en azından giriş modellerin zaten üst segmentler 50k ne alakaysa). 2'side fiyatını hak etmiyor. Burada olay markaya, performansa ve görüntüye para verip vermemek. Zira ben Taichi'ye 40k verdim ve 1gr içim sızlamadı. Memnun kaldım iyi ki de almışım dedim. Teknoloji tarafında ise AMD'nin NVIDIA'yı yetişeceğini hatta zamanla geçeceğini bile düşünüyorum. Redstone güncellemesi yolda geldiğinde ise güzel bir dönüş olacak. Bütçe varsa taichi öneririm yoksa XFX mercury, 5070 Ti tarafında ise kendime GameRock modelinden aşağısını almam ama ona da o kadar para vermem.

9070XT 33K bandında fiyatını hak ediyor 37 de değil. 5070 Ti ise 37'lere kadar düşmesi lazım (en azından giriş modellerin zaten üst segmentler 50k ne alakaysa). 2'side fiyatını hak etmiyor. Burada olay markaya, performansa ve görüntüye para verip vermemek. Zira ben Taichi'ye 40k verdim ve 1gr içim sızlamadı. Memnun kaldım iyi ki de almışım dedim. Teknoloji tarafında ise AMD'nin NVIDIA'yı yetişeceğini hatta zamanla geçeceğini bile düşünüyorum. Redstone güncellemesi yolda geldiğinde ise güzel bir dönüş olacak. Bütçe varsa taichi öneririm yoksa XFX mercury, 5070 Ti tarafında ise kendime GameRock modelinden aşağısını almam ama ona da o kadar para vermem.
Taichi'nin tasarımını beğenmedim. Pcb olarak baktığımda Nitro+ ile aynı her şeyi neredeyse, bugün baktığımda Nitro+ 36.5k'ya kadar düşmüş. Sanırım tercihimi Nitro+'dan olacak.

NVIDIA'nin gözümde pek albenisi kalmadı bu nesille beraber... Özellikle FSR 4 redstoneda yolda 9070XT tercih ederdim. NVIDIA yeni kartlarında güncelleme siyah ekran problemleri kart çökmeleri çok fazla yaşadım. Yeni nesilde kendi deneyimim bunlar. AMD şu an bu nesilde gözümde daha başarılı.
5070 TI'ı gözümden çıkardım gibi birkaç kişi daha driver sorunları yaşamış ve dediğin AMD'ye gelecek güncellemeleri beklemek iyi olabilir. Nitro+ tercih edeceğim gibi duruyor.

Taichi'nin tasarımını beğenmedim. PCB olarak baktığımda Nitro+ ile aynı her şeyi neredeyse, bugün baktığımda Nitro+ 36.5K'ya kadar düşmüş. Sanırım tercihimi Nitro+'dan olacak.

Taichi'de 90A MOSFET kullanılmış Nitro'da ise 80A. Tasarım konusuna bir şey diyemem bende Nitro'yu beğenmediğim için taichi aldım. Ancak Nitro'lar da bu ara yoğun cw şikayeti var haberiniz olsun.

Taichi'de 90A MOSFET kullanılmış Nitro'da ise 80A. Tasarım konusuna bir şey diyemem bende Nitro'yu beğenmediğim için taichi aldım. Ancak Nitro'lar da bu ara yoğun cw şikayeti var haberiniz olsun.
Göz ardı edilebilecek bir fark gibi geldi. Taichi'de de cw şikayetine denk geldim, o biraz şans işi.

Göz ardı edilebilecek bir fark gibi geldi. Taichi'de de cw şikayetine denk geldim, o biraz şans işi.

Tabii ki normal kullanıcı dahilinde göz ardı edilebilir (sonuçta hardcore OC denemeyeceksinizdir zaten AMD UV'de daha iyi performans veriyor). Bendeki Taichi'de de mevcut ama sivrisinek vızıltısı gibi fan sesi bile bastırıyor diyebilirim o kadar az. Dediğim gibi burada biraz markaya, tasarıma ve soğutma performansına fark veriliyor ki o da sizin tercihinize ve bütçenize bağlı bir şey. Hangi 9070XT'yi alırsanız alın performans açısından hiçbirisi sizi üzmez.