Ryzen 7 7800X3D + RTX 4070 Ti Super OC 16GB sistem nasıl?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan barış55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 262
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
B840 alınacaksa bunun üzerine çıkmamalı fiyat olarak, bu sadece bir örnek.

R7 7800X3D tak çalıştır kullanırsın bunda, problem çıkartmaz. Watt çekemiyor zaten işlemci, 90 dereceye fırlıyor en ufak senaryoda çünkü.

Sadece ince ayar yapılamaz, tak çalıştır ve Hynix modüller ile düz EXPO açılabilir. 6000 CL30 haricinde hepsinde sorun yaşatma potansiyeli var AM5'te.

Baktığın zaman KS'nin attığı sistem uzaktan fena durmuyor, görsel açısından güzel ama tabii alacak olan kişinin ise genel olarak testlerini yapıp o şekilde alırsa daha iyi olabilir bence. Şahsen ben böyle sistem alacak olsam nihayetinde biraz da pazarlık yapardım direkt düz fiyata almazdım.

PSU kafada biraz soru işareti kalıyor evet ama PSU değiştirilirse sorun olmaz diye düşünüyorum.

Kral eyvallah cansın.

Pazarlık yaparım ama test olarak zaten bana gelince kontrol ederim parçaları ve şok tak yaparım video çekerek baktım sıkıntı geri kargo.

Kral eyvallah cansın.

Pazarlık yaparım ama test olarak zaten bana gelince kontrol ederim parçaları ve şok tak yaparım video çekerek baktım sıkıntı geri kargo.

Aynen, genel olarak FurMark gibi programlar aracılığı ile test isteyin. 10 20 dk arası sıcaklık testleri yaptırın. Baktın genel olarak değerlerde anormallik var, o zaman direkt vaz geçebilirsiniz.

Hiç bulaşmam o zaman bir de Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16 GB DDR5 6000MHz CL30 gaming RAM nasıl bu RAM.

Ben kasa güç kaynağı bir de işlemci soğutucu değiştirim diye düşündüm ama çok sıkıntısı var tek ekran kartı sağlam

Yerli ve milli RAM, @Falconpolat anlatsın nasıl olduğunu. 6200 CL28 stabil edemiyordu en son.

Vov, o zaman bu da sıkıntılı listeme ekliyorum.

H-Die ve Dual Rank geliyor. Dual-sided yani, tek taraflı değil içindeki çipler PCB'de. IMC (bellek kontrolcü) yükünü artırıyor bu durum, kapasite haricinde Dual Rank olması tek taraflı PCB'ye dizilip de Single Rank olmasına göre bellek kontrolcü yükünü artırıyor ama 6000 CL30 tak çalıştır kullanırsan sorun yaşama ihtimali neredeyse sıfır. Forumdaki DDR5 rehberini takip edin, orada detaylar anlatıldı. @barış55

Vov, o zaman bu da sıkıntılı listeme ekliyorum.

Tak çalıştır için en sorunsuz RAM'lerden, OC potansiyeli limitli sadece. 6200 CL28 açman gerekmiyor, EXPO 6000 CL30 profili tanımlar.

Ben çift kullanacağım sıkıntı olur anladığım kadarıyla onunlada ben uğraşmam.

O rehberi unutmaz işem bakarım bir ara.

2x16 6000 CL30 Patriot'larda sorun yok, kullanabilirsiniz. Çok kişiye ayarladık forumda, 6000 MT/s üzeri AM5'te sıkıntılı. Bunu anlatamadık insanlara sadece. Ya düz EXPO açarsınız ya da 6000 CL30 için timing girersiniz. Rehberde paylaşıldı hepsi.

O rehberi unutmaz işem bakarım bir ara.

Bakmazsanız çok şey kaybedersiniz. Öteki türlü mantığı anlamak imkansız ama 2x16 6000 CL30 düz EXPO açıp kullanırsın Patriot'ta. EXPO da bir OC işlemi nihayetinde ama kitin EXPO profilinde sorun yok. OC çok elverişli bir kit değil sadece, ikisini karıştırmayın. Rehberi okursanız anlarsınız. AM5'te 6000 CL30 olan herhangi bir modülü alabilirsiniz, 2x24 ya da 2x8, 2x16 olması sıfır fark. Kapasite harici fark yok, diğer bahsettiğim terimler de sizi alakadar etmiyor eğer ki manuel uğraşmayacaksan.

Sadece frekans ve gecikme değeri önemli, 6000 CL30 olan herhangi bir modül alacaksınız. Kit olmak zorunda da değil, marka-model farklı dahi olabilir. Tek şart 6000 CL30 olması, yoksa olası bir sorunda uğraşman gerekecek. @barış55

Yapman gereken 2x16 Patriot 6000 CL30 almak, genelde en ucuzu budur. Yerli ve milli RAM, daha ucuzunu bulursan 6000 CL30 onu alırsın. İki modülü de yine de aynı tercih et, giriş seviye kartlarda farklı marka-model RAM takmak DRAM eğitimi açısından sıkıntı olabiliyor. Senin uğraşabileceğin bir şey değil. 2 adet Patriot alıp geçeceksin kısaca, fazla uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum. 6000 CL48 de alıp takarsın ama sorun yaşarsan kimse çözemez forumda, ben dahil. Şansa kalıyor, fiyat avantajı yoksa alınmamalı diğerleri.

6000 CL36-36-36 Samsung ya da 60 CL30-38-38/CL30-40-40 Hynix alınacak kısaca AM5 özelinde. 6000 MT/s hem altı hem de üzeri frekanslar uygun değil. Mantığını rehberde anlattım, bu konu özelinde o RAM'leri senin değişmen gerekebilir. Sorun yoksa ve %1 FPS seni tatmin ediyorsa, BSOD ya da Debug LED sarı ışıkta takılı kalma gibi sorunlar yoksa kullanılabilir. %50 ihtimal var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…