toxicluster

Başarılı
Herkese merhaba,

Mevcut sistemimde Ryzen 7 7800X3D işlemci, Intel Arc B580 ekran kartı, 16 GB DDR5 RAM ve 650W güç kaynağı bulunuyor.

Ağırlıklı olarak PUBG, ara sıra da League of Legends ve Space Marine 2 oynuyorum. Ancak özellikle PUBG'de FPS değerlerim çok dalgalı ve değişken, bu da akıcılığı bozup oyun deneyimimi olumsuz etkiliyor.

Sorunu çözmek adına ekran kartımı değiştirip RTX 3080 Ti modeline geçmek gibi bir düşüncem var. Sizce bu yükseltmeyi yaparsam PUBG'deki FPS dalgalanması sorunum tamamen çözülür mü? Ayrıca mevcut 650W güç kaynağım 3080 Ti için yeterli olur mu, yoksa onu da değiştirmem gerekir mi?

Değerli yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Herkese merhaba,

Mevcut sistemimde Ryzen 7 7800X3D işlemci, Intel Arc B580 ekran kartı, 16 GB DDR5 RAM ve 650W güç kaynağı bulunuyor.

Ağırlıklı olarak PUBG, ara sıra da League of Legends ve Space Marine 2 oynuyorum. Ancak özellikle PUBG'de FPS değerlerim çok dalgalı ve değişken, bu da akıcılığı bozup oyun deneyimimi olumsuz etkiliyor.

Sorunu çözmek adına ekran kartımı değiştirip RTX 3080 Ti modeline geçmek gibi bir düşüncem var. Sizce bu yükseltmeyi yaparsam PUBG'deki FPS dalgalanması sorunum tamamen çözülür mü? Ayrıca mevcut 650W güç kaynağım 3080 Ti için yeterli olur mu, yoksa onu da değiştirmem gerekir mi?

Değerli yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
PUBG'deki performans sorunun çözülür mü bilmiyorum ama muhtemelen PSU'yu değiştirmek zorunda kalırsın. Tam modeli ne?

PUBG'deki performans sorunun çözülür mü bilmiyorum ama muhtemelen PSU'yu değiştirmek zorunda kalırsın. Tam modeli ne?

Hocam, PSU MSI MAG A650BN 650W modeli muhtemelen onu da değiştirmek gerekir. Değişimde sistemim beyaz olduğu için MSI MAG A850GL Gen5 modeline geçmek mantıklı mı acaba?

Tamamdır hocam değiştirirken bunu alacağım hem fiyatı da daha uygunmuş.

3080 Ti gayet güçlü kart ama ortalama bütçeniz 20k falan ise 4070 ya da 9060 XT düşünebilirsiniz. ( fiyatlarına bakmadım genelleme konuşuyorum )

Hocam PUBG oynarken daha performanslı olsun yeter ama sanırım DLSS konusunda önü açık değil 3080 Ti kartın.

Son düzenleme:
Tamamdır hocam değiştirirken bunu alacağım hem fiyatı da daha uygunmuş.

Hocam PUBG oynarken daha performanslı olsun yeter ama sanırım DLSS konusunda önü açık değil 3080 Ti kartın.
Dlss de evet zayıf kalıyor. Ama saf güçte hala çok yeterli. Dlss açmanı gerektirecek bir senaryo olacağını sanmam. Ben sırf çok güç çektiği için 4070 yada 9060 xt alırdım

DLSS de evet zayıf kalıyor. Ama saf güçte hala çok yeterli. DLSS açmanı gerektirecek bir senaryo olacağını sanmam. Ben sırf çok güç çektiği için 4070 ya da 9060 XT alırdım

Bilmediğimden soruyorum çok fazla güç çekmesi bir dezavantaj mı tek başıma yaşıyorum elektrik faturası bakımından falan mı :D yoksa verimsiz mi çok elektrik harcaması bir şey ifade etmiyor benim için.