Detaylar
Kim cevapladı?Dostum şunu diyorum. Takılabilir. Ben MSI Sıvı soğutma önerdiğim için MSI anakart kullandım. Her parça ayrı ayrı olmasını çok sevmiyorum o yüzden asrock anakart kullanıyorsam kasaya göre bir soğutucu öneriyorum öbür türlü durumda anakarta göre. PCB sıcaklıkları zaten 95 dereceye çıkmıyorsa sıkıntı olmaz ki çoğunlukla PCB sıcaklığı dert edilmez. Max 70 derece olacak PCB sıcaklığı için dert etmeye gerek yok ki kasada 360mm sıvı soğutma var. Ekstra M2 slotu avantajı evet var ama X4 çevirici ile MSI olana gene ekstra M2 takılabilir zaten 2 TB koydum sisteme de ki bu avarage bir kullanıcı için yeter hatta fazla bile gelir.Dostum 80k sistem için para harcıyorsun. Arada 500 TL fark var. Birisi en iyi b serisi anakartlardan biri diğeride orta segmentte takılıyor. Kendinde bilgisayar parçalarından iyi anlıyorsun. ASRock'ta 3 tane M.2 slotu var gaming Plus'ta 2 tane var. Gaming Plus'ta 15 faz ASRock 17 faz. Birisi 81 derece görüyor diğeri 58. eminim 7800X3D ile takıldığında yine arada çok fazla sıcaklık farkı olacaktır. Gen 5 M.2 desteği var ASRock'ta. Ekstra USB ve connector sayılarını söylemeye gerek bile yok. Forumdaki konularını okumasam bir şey bilmiyorsun derdim.
@fordark @824 hocamın attığı 2.sistem ve yanına 4080 Super Galax almak en mantıklısı gözüküyor. 8300 TL MSI yerine 8800 TL ASRock B650 Pro RS olarak değiştirin. Wi-Fi anakartta aşırı lazım değilse gerek yok. Çünkü porttan taktığınız kadar iyi iletmiyor. Ha illa gerekiyorsa Wi-Fi adaptör alabilirsiniz. Bende MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi var. Anakarttaki Wi-Fi özelliğini kullanmıyorum bile.
O yüzden ilkinde olabilir dedim çünkü 240mm sıvı soğutma kullandım ilk olan modelde. 2. için okadar dert edecek bir durum yok.
Dostum 80k sistem için para harcıyorsun. Arada 500 TL fark var. Birisi en iyi b serisi anakartlardan biri diğeride orta segmentte takılıyor. Kendinde bilgisayar parçalarından iyi anlıyorsun. ASRock'ta 3 tane M.2 slotu var gaming Plus'ta 2 tane var. Gaming Plus'ta 15 faz ASRock 17 faz. Birisi 81 derece görüyor diğeri 58. Eminim 7800X3D ile takıldığında yine arada çok fazla sıcaklık farkı olacaktır. Gen 5 M.2 desteği var ASRock'ta. Ekstra USB ve connector sayılarını söylemeye gerek bile yok. Forumdaki konularını okumasam bir şey bilmiyorsun derdim.
@fordark @824 Hocamın attığı 2.sistem ve yanına 4080 Super Galax almak en mantıklısı gözüküyor. 8300 TL MSI yerine 8800 TL ASRock B650 Pro RS olarak değiştirin. Wi-Fi anakartta aşırı lazım değilse gerek yok. Çünkü porttan taktığınız kadar iyi iletmiyor. Ha illa gerekiyorsa Wi-Fi adaptör alabilirsiniz. Bende MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi var. Anakarttaki Wi-Fi özelliğini kullanmıyorum bile.
O 2. sistem hangi siteden toplanmış? Itopya mı yoksa Gaming Gen Tr mi?
İkisi de Sinerji.O 2. sistem hangi siteden toplanmış? İtopya mı yoksa Gaming.Gen.TR mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
Sosyal medyada gördüm Sinerji skandalı diye bir olay olmuştu ama güvenilirliğinden endişelenmeli miyim? Youtube ve bazı sosyal medyalarda baya ses getirmişti.
Sosyal medyada gördüm Sinerji skandalı diye bir olay olmuştu ama güvenilirliğinden endişelenmeli miyim? YouTube ve bazı sosyal medyalarda bayağı ses getirmişti.
O olaydan sonra bir daha benzer bir duruma kalkışacaklarını çok sanmıyorum. Gene de Sinerji benim gördüğüm kadarıyla İtopya ve gaming.gen'e nazaran daha az şikayet alıyor.
Dostum şunu diyorum. Takılabilir. Ben MSI sıvı soğutma önerdiğim için MSI anakart kullandım. Her parça ayrı ayrı olmasını çok sevmiyorum o yüzden ASRock anakart kullanıyorsam kasaya göre bir soğutucu öneriyorum öbür türlü durumda anakarta göre. PCB sıcaklıkları zaten 95 dereceye çıkmıyorsa sıkıntı olmaz ki çoğunlukla PCB sıcaklığı dert edilmez. Max 70 derece olacak PCB sıcaklığı için dert etmeye gerek yok ki kasada 360mm sıvı soğutma var. Ekstra M.2 slotu avantajı evet var ama X4 çevirici ile MSI olana gene ekstra M.2 takılabilir zaten 2 TB koydum sisteme de ki bu avarage bir kullanıcı için yeter hatta fazla bile gelir.
O yüzden ilkinde olabilir dedim çünkü 240mm sıvı soğutma kullandım ilk olan modelde. 2. için o kadar dert edecek bir durum yok.
Komple MSI sistem dizecekse dediğiniz gibi yapabilir ona itirazım olmaz. Bende tam tersi gerekirse hepsini farklı markalardan alırım. Kaliteden ödün vermek istemiyorum. Az buz fark olsa yine anlarım ama bana bu kadar fark fazla geliyor. Aradaki +- farkları kendi gördü hangisi daha çok hoşuna gidiyorsa onu tercih edebilir.
Benim sevmeme nedenim sistem ilk montajında tamam ama bazen kasada değişiklik yapılacağı zaman ufak tefek bir fan değişikliği için bile her parçası farklı olan kasalarda kablolama vs çok uğraştırıyor. O yüzden en az uğraştıracak şekilde parça seçiyorum. Zaten her türlü ikisi de çok rahat parçaları taşıyacak diye.Komple MSI sistem dizecekse dediğiniz gibi yapabilir ona itirazım olmaz. Bende tam tersi gerekirse hepsi farklı marka kaliteden ödün vermek istemiyorum. Az buz fark olsa yine anlarım ama bana bu kadar fark fazla geliyor. Aradaki +- farkları kendi gördü hangisi daha çok hoşuna gidiyorsa onu tercih edebilir.
Benim sevmeme nedenim sistem ilk montajında tamam ama bazen kasada değişiklik yapılacağı zaman ufak tefek bir fan değişikliği için bile her parçası farklı olan kasalarda kablolama vs çok uğraştırıyor. O yüzden en az uğraştıracak şekilde parça seçiyorum. Zaten her türlü ikisi de çok rahat parçaları taşıyacak diye.
Sinerji toplayacak sistemi ama? Takılı sistem üzerinde değişiklik yapması daha kolay olur.
Sinerji toplayacak tabii ki. Ben ilerleyen zaman için dedim. Eğer kasada ilerde değişiklik vs. gerektiği zaman her parça farklı marka olduğunda hem kasa güzel gözükmüyor hem de biraz parça montaj işi sıkıntıya giriyor.
Hepsi aynı. Hatta sinerji son olaydan sonra bir süreliğine müşterilerine daha iyi bile davranabilir. Tabi bu sadece bir varsayım.Sosyal medyada gördüm Sinerji skandalı diye bir olay olmuştu ama güvenilirliğinden endişelenmeli miyim? Youtube ve bazı sosyal medyalarda baya ses getirmişti.
Saygı duyarım.Sinerji toplayacak tabii ki. Ben ilerleyen zaman için dedim. Eğer kasada ilerde değişiklik vs. gerektiği zaman her parça farklı marka olduğunda hem kasa güzel gözükmüyor hem de biraz parça montaj işi sıkıntıya giriyor.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-